Postao sam otac, teško mi je da se prilagodim

03.11.2022. - Sport

Rafael Nadal je eliminisan već na startu Mastersa u Parizu.

Od njega je poslije velike borbe bio bolji Amerikanac Tomi Pol, 3:6, 7:6 (4), 6:1.

Nije djelovao Nadal pretjerano neraspoloženo poslije ranog izleta u Akor areni.

Nedavno je postao otac, ima i druge, roditeljske obaveze, tako da mu neće teško pasti raniji povratak kući.

“Uvijek je teško napustiti dom. Iskreno, samo što je ovoga puta drugačija situacija nego inače. Postao sam otac i od tada se sve promijenilo. Prilično je zanimljivo da čak i poslije tri nedjelje kako smo dobili sina, sa kojim ne možete da komunicirate jer je jako mali, on očinje da vam nedostaje. To je novo životno iskustvo. Sve promjene su teške u ovom životu i jednostavno morate da se prilagodite. Svaka promjena je teška, a meni je možda i prvi put teško da se prilagodim. Moram da budem fleksibilniji. Ovo iskustvo je jedinstveno u poređenju sa svim prethodnim koja sam imao”, izjavio je Španac.

Rafa i dalje mora da putuje, a dotle će uz pomoć tehnologije biti uz najbliže.

“Život onih koji putuju je manje težak od života ljudi koji ostaju kod kuće sa bebom. Živimo u vrijeme moderne tehnologije koja nam dozvoljava da putem video poziva komuniciramo sa najmilijima. Dok budem na putu viđaću suprugu i sina putem video-poziva”, objasnio je Nadal.

Čestitao je i Tomiju Polu na pobjedi.

“Sve čestitke Tomiju. Ovakve stvari se ponekad dešavaju, ali u redu je. Igrao je agresivno, imao zaista dobre udarce. Držao sam meč pod kontrolom u drugom setu, imao sam set i brejk, ali sam tada odigrao jedan vrlo loš gem. Ne zaslužujem pobjedu poslije tako loše igre. Ipak, bilo je dobro s obzirom da mi je ovo biti prvi meč poslije duže vremena. Na ovakvoj podlozi ne smijete da pravite greške kad servirate”, priznao je teniser iz Manakora.

Naredni turnir mu je ATP Tur finale u Torinu, pitanje je kako će igrati tamo.

“Ukoliko se ništa bitno ne dogodi, vjerujem da ću biti u Torinu. Nisam mnogo igrao ove godine, nisam imao kontinuitet igranja i potrebni su mečevi na Turu. Nemam šta da izgubim poslije dobre godine. Teško je zamisliti da na ATP finale dođem u dobroj formi, dodovljno dobroj da se osvoji ovakav turnir. Nikada ga nisam osvojio u karijeri. Da biste igrali protiv najboljih na svijetu morate od prvog dana da budete u dobrom ritmu, a to se meni neće dogoditi. Jedino što mogu je da tamo stignem ranije, treniram i dam sve od sebe. Nadam se da će nivo tenisa biti dobar i da će tijelo izdržati”, zaključio je Nadal.

Izvor: B92