Porfirije okupio košarkaše, evo šta im je poručio! (Foto)

15.08.2022. - Sport

Reprezentativci Srbije i stručni štab na čelu sa selektorom Svetislavom Pešićem imali su posjetu na treningu na Novom Beogradu u ponedjeljak.

Patrijarh srpski Porfirije posjetio je u ponedjeljak reprezentativce na treningu u Štark areni. On je razgovarao sa igračima i članovima stručnog štaba pred njihov odlazak u Sloveniju, gdje će utakmicom  protiv Luke Dončića i saigrača u srijedu početi novu fazu priprema za Evropsko prvenstvo u septembru.

“Njegova svetost Patrijarh srpski gospodin Porfirije posjetio je večeras trening reprezentacije Srbije i poželio našem timu mnogo sreće i uspjeha u predstojećim izazovima”, objavio je Košarkaški savez Srbije.

Patrijarh je prijatelj mnogih sportista, pa je nedavno u Ljubljani proveo vrijeme u druženju sa Goranom Dragićem i Radoslavom Rašom Nesterovićem. Takođe, on je pokazao da aktivno prati srpske takmičare i kada je poslao poruku ohrabrenja Novaku Đokoviću dok je najbolji teniser u Australiji prolazio kroz katastrofalan period početkom godine.

“Volim da gledam sport i da se skromno, koliko mogu, bavim sportom. Na prvi pogled crkva i sport nemaju mnogo toga zajedničkog, jer su na taj isti prvi pogled različite oblasti interesovanja crkve i sporta… Međutim, spoj crkve i sporta leži u tome što crkva vodi računa o duši, a sport o tijelu. Duša ne postoji mimo tijela i obrnuto”, rekao je patrijarh Porfirije jednom prilikom.