Platili ga 10.000.000 evra, tjeraju ga nakon 6 minuta!

17.11.2022. - Sport

Portugalski čuvar mreže trebalo je da bude veliki adut Lacija, ali je u italijanskom klubu upisao samo šest minuta ove sezone.

Prethodnog ljeta je Lacio procijenio da je portugalski golman Luis Maksimilijano (23) idealno rješenje za njih! Španac Pepe Reina i albanski čuvar mreže Tomas Strakoša napustili su klub, a nekadašnji član Sportinga i Granade stigao je da ih odmijeni. Ne samo da u tome nije uspio već je i jedan od najvećih promašaja u Seriji A ove sezone.

Talentovani čuvar mreže branio je na samo jednom meču za rimski tim i već poslije šest minuta je isključen! On je dobio direktan crveni karton zbog igranja rukom van kaznenog prostora na susretu protiv Bolonje 14. avgusta i od tada se nijednom nije našao na terenu. Italijanski golman Ivan Provedel (28) preuzeo je njegovu odluku i ubijedio čelnike kluba da pod hitno pšronađu rješenje za Maksimilijana.

Za sada se čini da je to rješenje prodaja. Iako im je jasno da će teško izvući 10,1 miliona koliko su prije manje od šest mjeseci platili Granadi, u Laciju su spremni da ga puste čak i uz gubitak. Sjedenje na klupi nikome ne odgovara, a izvlačenje dijela novca moglo bi da bude premija za Lacio, koji bi u januaru želio da dovede pojačanja i pokuša da izbori plasman u Ligu šampiona.

Za sada se ne navode klubove koji su zainteresovani za mladog portugalskog golmana koji u karijeri ima i nastupe za reprezentaciju do 21 godine. Svakako, u Laciju ne planiraju da ga ostave za proljećni dio sezone, pa bi jedno od rješenja mogla da bude i pozajmica koja bi mu donijela željene minute na terenu.

Izvor:Agencije