Piksi smiruje Srbiju nakon poraza u Budimpešti

15.10.2023. - Sport

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi obećao plasman!

piksi_smiruje_srbiju_nakon_poraza_u_budimpe__ti124.jpeg

Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je od Mađarske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a sada je pozicija na tabeli komplikovanija nešto što je bila. Meč protiv Crne Gore u Beogradu presudan je za plasman na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj 2024. godine, ali Piksi uvjerava da nema razloga za zabrinutost.

Po riječima selektora Stojkovića, nacionalni tim će u Beogradu uraditi ono što se od njega očekuje i plasirati se na kontinentalnu smotru poslije čak 24 godine pauze!

“Niko ne pita da li ste imali ili niste imali sreće. Rezultat pokazuje da smo tužni što smo izgubili utakmicu. Mislim da su se momci borili, sa te strane bilo je izvanredno. Borba, htijenje, dominacija, broj šansi, sve smo pokazali. Izgleda da ćemo mi da proslavimo njihovog golmana u ovim kvalifikacijama – i u Beogradu i u Budimpešti. Teško mi je pao poraz jer momci nisu zaslužili to. Fudbal može da bude okrutan, ali moramo da ostanemo pozitivni. Sve je u našim rukama! Njima čestitam na plasmanu. Treba da ostanemo mirni, uradićemo ono što se očekuje”, rekao je selektor Stojković.

Svoje viđenje meča, u veoma kratkoj izjavi, iznio je i kapiten Dušan Tadić.

“Mislim da smo bezveze primili dva pogotka. Drugo poluvrijeme smo ih stisli, imali prilike i desio se splet nesrećnih okolnosti. Mogli smo da postignemo drugi pa čak možda i treći gol, ali nismo nažalost. Razočarani smo. Imamo Crnu Goru i to mora da se pobijedi”, rekao je fudbaler Fenerbahčea.

Izvor: Mondo