Pet fudbalera sa prostora bivše Jugoslavije sa najviše nastupa u Ligi šampiona

08.06.2022. - Sport

Pet fudbalera sa najviše nastupa u Ligi šampiona, a koji su sa prostora bivše Jugoslavije.

Fudbaleri Reala iz Madrida su ove sezone osvojili Ligu šampiona pobjedom nad ekipom Liverpula rezultatom 1:0. Ekipa Karla Anćelotija je na krilima Karima Benzeme i Luke Modrića na putu do finala eliminisala PSŽ, Čelsi, Mančester siti te su sva tri puta pravili prekorete i vraćali se sa ivice ispadanja.

Bio je to peti naslov Lige šampiona za Luku Modrića koji ima i najviše nastupa u ovom takmičenju kada su u pitanju fudbaleri sa prostora bivše Jugoslavije. Tačnije, Luka Modrić je 107 puta nastupio u ovom elitnom takmičenju. Vjerujemo da će ovaj hrvatski reprezentativac upisati još koji nastup s obzirom da je danas produžio ugovor sa ekipom iz Madrida na još godinu dana.

Na drugom mjestu po broju nastupa nalazi se Hasan Salihamidžić koji trenutno obavlja funkciju sportskog direktora u Bajernu iz Minhena. Popularni Braco je u karijeri nastupao za Hamburg, Juventus, Bajern i Volfsburg te je za to vrijeme skupio 88 nastupa u Ligi šampiona,a u sezoni 2000/01 je stigao i do pehara sa ekipom iz Minhena. U ovom takmičenju je postigao osam golova i podijelio 11 asistencija.

Samo jedan nastup manje ima legendarni Dejan Stanković koji je odigrao 87 utakmica. Stanković je u karijeri nastupao za Crvenu Zvezdu, Lacio i Inter. Takođe, Stanković je jednom podigao „ušati“ pehar sa ekipom Intera 2010. godine.

Na četvrtom mjestu se nalazi Ivan Rakitić koji je odigrao 85 utamice. Trenutno je fudbaler Sevilje, a najveću slavu je stekao igrajući za Barselonu sa kojom je i osvojio svoj jedini pehar Lige šampiona.

Peta pozicija rezervisana je za još jednog fudbalera Bosne i Hercegovine . Radi se o Miralemu Pjaniću koji je odigrao 83 utakmice nastupajući redom za Lion, Romu, Juventus, Barselonu i na kraju za Bešiktaš.

Zanimljivo će biti vidjeti gdje će Pjanić nastaviti karijeru s obzirom to da postoji velika mogućost da na ovoj listi pređe sve fudbalere osim Modrića koji mu je poprilično “pobjegao”.

Izvor:Mondo/Foto:Anadolija