Partizan zahvalio Stanojeviću na saradnji

31.05.2022.

Fudbalski klub Partizan zahvalio se dosadašnjem treneru Aleksandru Stanojeviću na izuzetnoj saradnji u protekle dvije godine.

Stanojević je odlučio da podnese ostavku poslije poraza Partizana od Crvene zvezde u finalu Kupa Srbije (2:1).

– Period koji je iza nas bio je obilježen mnogim izazovima, na domaćoj i međunarodnoj sceni, a Stanojević je kao i u prethodnom mandatu, još jednom pokazao da je kadar da pobjeđuje u nizovima, ostvarivši rekord od 17 uzastopnih trijumfa u domaćem prvenstvu, i da u Evropi napravi istorijski uspjeh plasmanom u 1/8 finala UEFA Lige konferencija.

Međutim, kako je nakon upravo završenog prvenstva, u kom je ekipa Partizana suvereno bila na prvom mjestu 30. kola i igrala najbolji fudbal u Srbiji, usljed sumnjivih sudijskih odluka, Partizan sezonu završio na drugom mjestu, trener je kao moralni čin podnio ostavku – navodi se u saopštenju Partizana.

Partizan je Stanojeviću poželio puno uspjeha u daljoj karijeri.

– Treneru Stanojeviću se još zahvaljujemo na radu, posvećenosti, borbi i dokazanoj privrženosti klubu u teškim trenucima i želimo mu puno uspjeha u daljoj karijeri. Kako naredna sezona nosi za sobom velike izazove, a šampion domaćeg prvenstva će ostvariti direktan plasman u grupnu fazu Lige šampiona, Partizan će sa novim snagama na klupi i terenu krenuti u ostvarenje tog cilja, koji je ove godine nezasluženo izostao. O daljim koracima kluba u vezi sa angažovanjem novog trenera javnost će biti blagovremeno obaviještena – zaključuje se u saopštenju Partizana.

izvor:Glas Srpske/FOTO:Ilustracija