Partizan ne pristaje na pomjeranje derbija

17.02.2023. - Sport

Fudbalski klub Partizan danas je poslao zahtev Zajednici Superlige Srbije da se utakmica između Crvene zvezde i Partizana odigra u terminu koji je prvobitno zakazan za 2. mart.

 

Crvena zvezda je objavila da je najveća utakmica srpskog fudbala, 169. vječiti derbi, pomjerena za 1. mart od 19 časova.

-Iz sredstava javnog informisanja smo saznali da je domaćin utakmice FK Crvena zvezda samoinicijativno zakazao utakmicu za 1.mart 2023. godine sa početkom u 19 časova, iako ste vi kao organ nadležan za određivanje termina odigravanja utakmica već odredili termin utakmice i to objavili još 14. februara 2023.godine. FK Partizan ovim putem zahtijeva da termin gore navedene utakmice ostane 2. mart 2023.godine u 18 časova, kao što je prvobitno i određeno Vašom odlukom”, stoji u zahtevu kluba.

Pomjeranje utakmice na ovaj način bio bi presedan po mišljenju kluba iz Humske ulice.

-FK ‘Partizan’ je neprijatno iznenađen činjenicom da se došlo u situaciju da se ne poštuju odluke organa takmičenja, što bi predstavljalo opasan presedan. Odigravanjem utakmice u srijedu, 1.marta, FK ”Partizan” bi bio doveden u neravnopravnu poziciju u odnosu na protivnika, obzirom da bi imao dan manje za pripremu navedene utakmice od protivnika”, stoji u zahtevu FK Partizan.

Košarkaški klub Partizan je juče objavio da je pomerio početak odigravanja utakmice Evrolige sa Albom za 21 čas istog dana, zbog preklapanja početka utakmice sa fudbalskim vječitim derbijem koji se igra na stadionu “Rajko Mitić.

 

izvor::Tanjug/Glas Srpske/FOTO:Tanjug Glas Srpske