Partizan ne igra Superligu zbog bizarnog propusta

06.05.2023. - Sport

Košarkaški klub Partizan neće ni ove sezone moći da igra Superligu Srbije.

Partizan ne igra Superligu zbog bizarnog propusta

 

U klupskoj administraciji crno-bijelih ove sezone pogriješili i da nisu na vrijeme prijavili igrače za licenciranje, potvrđeno je za Novu.

Bizarnost se javila samo dan nakon što je Partizan poražen od Real Madrida u četvrtom meču Top 8 faze Evrolige, ali čitava priča ide desetak dana unazad.

Jasno je da klub iz Humske trenutno ima imperativ pobjede i plasmana na Fajnal-for elitnog takmičenja, ali svejedno zvuči nevjerovatno da se desi takav propust.

Rukovodstvo Košarkaške lige Srbije (KLS) poslalo je klubovima obavještenje da je rok za licenciranje igrača za Superligu 24. april. Pošto su iz Partizana to uradili u subotu 29. aprila, a dokumenta su viđena i obrađivana trećeg i četvrtog maja, crno-beli su praktično deset dana u kašnjenju.

KLS će se tim povodom naredne nedjelje oglasiti saopštenjem, a pošto je takmičenje već u toku i igra se treće kolo, veoma su male šanse da crno-beli na osnovu presedana dobiju priliku da ipak igraju.

Pošto nisu prijavili ekipu, nisu licencirali, nemaju način da nastupe. Jedino mogu da od predsedništva KLS-a traže posebnu dozvolu.

Kako sugerišu iz KLS, pravila su ista za sve, pa ni Partizan neće biti izuzet. Svi ostali klubovi su licencirali svoje igrače i ekipe, zbog čega se u KLS pitaju kako je moguće da jedna takva ekipa poput Partizana to ne uradi.

Kako smo saznali, Partizan je dobio nekoliko pismenih obavještenja prije krajnjeg roka 24. aprila, ali nije bilo prave reakcije. Crno-beli su ostali jedini klub koji je tek naknadno poslao svoju dokumentaciju.

Partizan je i prošle godine propustio završnicu Superlige Srbije gdje je trebalo da se ukrsti sa FMP-om u polufinalu takmičenja. Tada su crno-bijeli samoinicijativno napustili takmičenje.

 

izvor:Nezavisne/FOTO:Tanjug/AP