„Orlovi“ preokrenuli rezultat u prvom poluvremenu

28.11.2022. - Sport

Fudbaleri Srbije igraju protiv Kameruna u okviru drugog kola grupe G na šampionatu svijeta u Kataru.

Tadić je u 45. minutu maestralno izveo slobodan udarac, blago iskosa s lijeeve strane, a Strahinja Pavlović izuzetno skočio i glavom poslao loptu u dalji ugao gola Kameruna – 1:1.

Nakon toga, u produžetku prvog poluvremena, Sergej Milinković-Savić pogađa za Srbiju i „Orlovi“ su ekspresno preokrenuli rezultat na 2:1

U 30. minutu sa lijeve strane je izvela afrička selekcija, ogromna većina srpskih fudbalera je pazila šta se dešava kod bliže stative, odatle je jedan defanzivac Kameruna, Nkulu, glavom „proslijeedio“ loptu ka daljoj stativi, gdje je usamljeno Kasteljeto samo postavio nogu i, neometan, donio prednost svojoj ekipi.

Srbija je otvorila meč odlično, stvorila je dobe šanse. Mitrović je pogodio stativu ali su Kamerunci pogodili izglednu priliku i došli u vođstvo.

Stojković je odlučio da promijeni dvojicu igrača u odnosu na startnu postavu protiv Brazila. Maksimović i Kostić su zamijenili Nemanju Gudelja i Filipa Mladenovića.

Selektor Kameruna Rigober Song odlučio se za sljedeći sastav: Onana, Tolo, Nkolu, Kasteljeto, Faj, Oum Žoe, Hongla, Angisa, Ekambi, Šupo-Moting, Mbuemo.

Utakmicu sudi Mohamed Abdula Hasan Mohamed iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, njegovi pomoćnici su Mohamed Al Hamadi i Hasan Al Mahari, dok je četvrti sudija Ma Ning iz Kine.

Srbija je u prvom kolu poražena od Brazila 2:0, dok je Kamerun izgubio od Švajcarske 1:0.

Izvor:Večernje novosti/Foto: EPA-EFE/Rolex dela Pena