Trese mreže i u 57. godini

12.10.2022. - Sport

Nedo Zdjelar (56) i danas daje golove u dresu Partizana iz Kostajnice.

Prije tri godine na Tviteru, Nedo Zdjelar je izabran za “Fudbalsku legendu Republike Srpske” pobijedivši Milanka Đerića, a i danas je aktivan u Partizanu iz Kostajnice, koji se takmiči u najnižem rangu – Međuopštinskoj ligi Prijedor.

I ne samo da je aktivan, već neumoljivo trese mreže i skoro svaku utakmicu igra po 90 minuta.

“Trener me je samo na posljednjem meču protiv Sedme republike izveo malo ranije da me publika nagradi aplauzom za postignuti pogodak i urađeno na terenu. Osjećaj kad zatresem mrežu je i dalje sjajan, kao da opet počinjem karijeru. Samo da sam mlađi jedno desetak godina, bio bih još ubojitiji, ali ni ove godine me ne sprečavaju da pogađam”, rekao je Zdjelar .

Zdjelarovo takmičenje broji šest ekipa, a crno-bijeli iz Kostajnice trenutno su četvrti na tabeli, sa četiri osvojena boda u pet utakmica. Imaju i novog trenera, a od naredne sezone pokušaće proboj u viši rang.

“Ovu sezonu ćemo privesti kraju bez nekog imperativa, ali već od naredne ćemo pokušati da se plasiramo u viši rang. To će i meni lično prijati, jer želim da odigram što više mečeva, ovo mi je malo”.

Zdjelar je priznao da nešto puno i ne gleda domaći fudbal i nema posebnog favorita među napadačima.

“Fokusiran sam na rad sa mojim klincima, slabo pratim našu ligu. Djeca su budućnost i treba da se okrenemo njima, da napravimo nove dobre fudbalere i, što je još bitnije, dobre ljude”, naglasio je Zdjelar, koji je zadužen i za rad u Partizanovom podmlatku.

Izvor: Glas Srpske/Foto: YOUTUBE/ELTA HD