Nole i Kirjos najavljuju šou program pred Australijan Open

05.01.2023. - Sport

Novak Đoković i Nik Kirjos spremaju spektakl u Melburnu prije početka Australijan opena, prvog grend slema u sezoni

Nik Kirjos je prije nekoliko dana najavio da bi sa Novakom Đokovićem mogao da igra dubl u Indijan Velsu, ali od toga neće biti ništa pošto naš as ne može da uđe u Ameriku, jer nije vakcinisan.

Ali, Novak je potvrdio poslije plasmana u četvrtfinale Adelejda da imaju novu ideju – egzibicioni meč prije početka Australijan opena.

– Razgovaramo sa Australijan openom da uradimo nešto prije početka turnira. Pričao sam sa Nikom, volio bih da igram s anjim. On je to prihvatio, ali želi kraće setove. Vidjećemo da li ćemo uspjeti- kazao je Novak.

Naš as je pričao o prijateljstvu sa Kirjosom. Nisu bili drugari, dok Nik nije stao uz Srbina kada su vlasti Australije uzele vizu Novaku prošle godine i zabranili mu da igra u Melburnu jer nije vakcinisan.

– Nisam mu bio omiljeni lik dugo godina. Ali, bio je jedan od rijetkih koji su stali uz mene prošle godine i to poštujem i cijenim. U tim momentima vidite ko vas podržava, ko je uz vas kada ste pod pritiskom sa svih strana. Kada su svi bili protiv mene, Nik, koji je Australijanac, pružio mi je podršku. Od tada je naš odnos bolji.

Novak Đoković je nastavio nestvaran niz u Australiji pošto je u osmini finala Adelejda pobijedio Kventina Alisa 2:0 – 7:6, 7:6. Novak Đoković je pobijedio na 31. uzastopnom meču u Australiji, a niz može da nastavi u četvrtfinalu protiv Denisa Šapovalova. U četvrfinalu će Novak Đoković igrati protiv Denisa Šapovalova Šapovalova, koji je bez drame pobijedio Romana Safiulina 6:4, 6:3

– Jedva sam prošao. Alis je odigrao veoma kvalitetno, igrao je kao da je u top deset. Osjećao sam se dobro na terenu, igra napreduje, ovo je tek početak. On je precizno i snažno servirao, bilo je teško igrati protiv njega na ovako brzoj podlozi i napraviti brejk. Dva taj brejka su najpravedniji ishod, drago mi je što sam uspio – rekao je iskreno Đoković poslije plasmana u četvrtfinale.

 

izvor:Agencije/FOTO:TWITTER