Njegova bomba u Kataru ide u istoriju, a sad kreće u trku za Batistutom! (Video)

27.11.2022. - Sport

Lionel Mesi je stigao Maradonu po broju golova, ali hoće i da ga stigne po broju osvojenih pehara!

Lionel Mesi je fudbalsko božastvo! Očajno je izgledala Argentina sat vremena u duelu sa Meksikom,a onda se pojavio on i sve riješio! Sjajnim udarcem sa velike udaljenosti savladao je Giljerma Očou u 64. minutu i tako je donio pobjedu svom timu, koju je u finišu samo potvrdio mladi Enco Fernandez.

Ovim pogotkom Mesi se izjednačio na listi strijelaca Argentine na Svjetskim prvenstvima sa Dijegom Armandom Maradonom pošto mu je ovo bio osmi gol na Mundijalima, a ovo je četvrti Mundijal na kojem je Mesi davao golove.

Protiv Saudijske Arabije pogodio je sa bijele tačke, a ovoga puta je pogodak bio mnogo efektivniji! Pogledajte gol koji je “načeo” Meksiko:

Ipak još uvijek je Mesi daleko od argentinskog rekorda koji drži Gabrijel Omar Batistuta. On je igrao na Mundijalima 1994. 1998. i 2002. godine i na svakom je tresao mreže. Ukupno je dao 10 golova na prvenstvima svijeta i to četiri u Sjedinjenim Američkim Državama 1994. godine, pet u Francuskoj 1998. godine i samo jedan u Japanu i Južnoj Koreji 2002. godine.

Što se Argentine tiče “gaučosi” meč posljednjeg kola Mundijala igraju sa Poljskom koja je trenutno prvoplasirana u grupi i ako pobijede osvojiće prvo mjesto. Ipak remi ili poraz bi mogli da znače ispadanje sa Svjetskog prvenstva.

Izvor:Agencije