Nema prepreka za nastup Đokovića na US Openu

30.03.2023. - Sport

Američki Senat sa 68 glasova „za“ donio je odluku o okončanju vanrednog stanja povodom virusa korona, što znači da za Novaka Đokovića nema više prepreka da učestvuje na US Openu.

 

Ono što je interesantno jeste da se predsjednik te zemlje, Džo Bajden, protivio toj odluci, kao i 23 glasa koja su oponirala konačnoj odluci, ali i sam čelnik je rekao da neće stavljati veto na već jasnu situaciju.

Svi nevakcinisani stranci će moći da uđu u Sjedinjene Države, tako da neće biti prepreka da najbolji srpski teniser nastupi na posljednjem Grend slemu u sezoni.

Novak upravo zbog toga nije mogao da učestvuje na prošlosezonskom izdanju ovog turnira na kojem je Karlos Alkaraz osvojio svoju prvu Grend slem titulu.

Što se tiče samog Đokovića, on će učestvovati na turniru u Monte Karlu, kao i Banjaluci, a najavljuje se njegovo sigurno pojavljivanje u Rimu pred Rolan Garos.

Kao i svake godine, pod upitom je Masters u Madridu, ali srpski as nije učestvovao u Indijan Velsu i Majamiju, pa je moguće da će povezati sve Masterse do pariske šljake.

 

 

izvor:Agencije/FOTO:Pixabay