Fudbaleri Borca večeras gostuju ekipi PAOK-a

24.07.2024. - Sport

Daćemo sve od sebe da sačuvamo nadu pred revanš u Banjaluci i da zajedno s našim navijačima na Gradskom stadionu pokušamo da napravimo novo fudbalsko čudo, poručili su iz Fudbalskog kluba Borac uoči prve utakmice drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Protivnik aktuelnim šampionima WWin lige Bosne i Hercegovine biće večeras ekipa PAOK-a. Puleni šefa stručnog štaba Mladena Žižovića, koji su juče doputovali u Solun, svjesni su kvaliteta protivnika, ali motiva im ipak neće nedostajati. Ističu da su došli riješeni da ostavi srce na terenu stadiona “Tumba”.

“PAOK je šampion Grčke, ali nama niko ne može oduzeti nadu, želju, htijenje i zalaganje. Moji momci žive fudbalske snove i ovaj meč će im dati odgovor gdje su u odnosu na visoki kvalitet evropskog fudbala. Želimo da se predstavimo u najboljem svjetlu, a neće nam nedostajati samopouzdanja. Daćemo sve od sebe da sačuvamo nadu pred revanš u Banjaluci i da zajedno s našim navijačima na Gradskom stadionu pokušamo da napravimo novo fudbalsko čudo. Da li ćemo uspjeti, ne znam, ali ćemo se u skladu s imenom kluba boriti do posljednjeg daha”, istakao je Mladen Žižović.

Stručni štab moći će da računa i na novopridošlog Dina Skorupa, a van stroja je zbog povrede Aleks Pihler. “Crveno-plavi” sinoć su u Solunu odradili službeni trening na stadionu “Tumba”.

“Treba da se ugledamo na prethodnu utakmicu protiv Egnatije, da ponovimo naše zalaganje i samouvjerenost, da podržavamo jedan drugog od prvog do posljednjeg minuta. Poštujemo ekipu PAOK-a, ali nama niko ne može oduzeti da sanjamo evropske snove. Banjaluka ovih dana živi za Borac i slobodno mogu da kažem da je podrška koju sada osjećamo najveća od kako sam ja u seniorskom pogonu. To nam je motiv više da budemo još bolji”, kazao je prvotimac Borca David Čavić.

Pobjednik dvomeča između Borca i PAOK-a u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona ide na boljeg iz duela Malmea i KI Klaksvika, dok će poraženi u ova dva dvomeča odmjeriti snage u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Evropska fudbalska asocijacija UEFA kaznila je Fudbalski klub Egnatija zbog vrijeđanja ekipe Fudbalskog kluba Borac na revanš utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Zbog navijačkih ispada na meču sa Banjalučanima aktuelni šampion Albanije kažnjen je sa 10.000 evra. Albanci su osim novčane kazne sankcionisani i igranjem prve naredne domaće utakmice u evropskim takmičenjima pred praznim tribinama.

U odluci Disciplinske komisije UEFA navodi se da je drugi dio kazne uslovnog karaktera, odnosno da neće biti sproveden ukoliko navijači albanskog kluba ne ponove sličan ili isti incident u sljedeće dvije godine. Na utakmici igranoj u Albaniji domaći navijači skandirali su “ubij četnika”. Dvomeč Borca i Egnatije proglašen je visokorizičnim, zbog čega je bio zabranjen dolazak gostujućih navijača na oba meča. Nakon uvredljivog skandiranja sa tribina iz FK Borac prijetili su da će napustiti teren, ali je susret ipak završen pobjedom Borca nakon penala.

Izvor: Nezavisne