Leo Mesi tri puta igrao protiv Kilijana Mbapea! Argentinac ima samo ružne uspomene!

15.12.2022. - Sport

Dvojica igrača Pari sen Žermena sudariće se u finalu Mundijala u Kataru!

Leo Mesi ili Kilijan Mbape, Argentina ili Francuska?

Argentinski “čarobnjak” bi osvajanjem šampionskog trona postao nesumnjivo najveći ikad u istoriji fudbala, poslije čega bi mirne duše mogao da ode u penziju, što je uostalom i najavio kad je u pitanju reprezentativna karijera.

S druge strane, pred Mbapeom je još mnogo godina fudbalske karijere i šansi da ponovi uspjeh sa Mundijala 2018. godine u Rusiji, gdje su “trikolori” podigli pehar svjetskog šampiona.

Saigrači iz pariskih “svetaca” dosad su se na suprotstavljenim stranama našli tri puta – jednom u reprezentacijama, a dva puta igrajući za različite klubove.

Prvi put je to bilo u Rusiji prije četiri godine, a to sjećanje za Mesija je gorko s obzirom da su “gaučosi” poraženi od Francuza (4:3) u osmini finala. Mbape je briljirao u tom meču sa dva pogotka.

Druga međusobna utakmica bila je osmina finala Lige šampiona između Barselone i PSŽ-a u februaru 2021. godine. Nejmar, koji je tada već nosio dres Parižana bio je povrijeđen, pa je glavnu ulogu kod “svetaca” preuzeo Mbape, ali je ipak glavna zvijezda meča bio Argentinac.

Mesi je postigao gol iz penala, ali su Francuzi napravili preokret na praznom “Nou Kampu” zbog pandemije korona virusa i slavili pobjedu 1:4.

Posljednji duel Mesija i Mbapea je bio revanš u Ligi šampiona u kojem su obojica postigla po gol u remiju 1:1. Mbape je mrežu Barse pogodio iz penala, a Mesi udarcem izvan kaznenog prostora. Duel je obilježio i promašeni penal Mesija, odnosno odbrana kostarikanskog golmana Kejlor Navasa. Parižani su prošli dalje, ali je te godine ušati pehar podigao londonski Čelsi.

Sve u svemu, sva tri meča su ostavila gorak ukus po Mesija i njegove timove.

Kako će biti bolji u finalu Mundijala u Kataru, saznaćemo u nedjelju oko 18.00 časova.

Izvor: mondo.ba/Foto: FELIPE TRUEBA/EPA