Već rasklopljen u Kataru, opet će biti domaćin SP?

09.12.2022. - Sport

Nevjerovatni stadion “974” na kojem je Srbija igrala protiv Švajcarske rasklopljen je i biće poslat na drugi kraj svijeta.

Svjetsko prvenstvo u Kataru posebno je i zbog stadiona na kojima su se igrali mečevi! Doha je bila jedini grad domaćin na ovogodišnjem Mundijalu, pa su sva fudbalska zdanja bila locirana prilično blizu. Jasno je da Kataru ti stadioni neće biti potrebni nakon završetka turnira, pa će neki poput stadiona “974” biti uklonjeni. Najčudniji stadion na kojem se igralo, već je rasformiran!

Po informacijama engleskih medija, Katar je “zapakovao” njegove dijelove i poslaće ih u Urugvaj, koji se nada da će ga sastaviti za jubilarno Svjetsko prvenstvo 2030. godine. Kada se bude obilježavalo 100 godina od Montevidea, Urugvajci će željeti da se baš na ovom stadionu igraju mečevi. Čini se da je ta njihova želja za sada mnogo jača od želje sa “Kosova”.

Prije samo nekoliko dana pojavila se informacija da bi “Kosovo” moglo da konkuriše za dobijanje ovog stadiona. Predsjednik tamošnjeg “saveza” želio je da piše FIFA kako bi kontejneri za prenos robe brodovima stigli u južnu srpsku pokrajinu, pa tamo sklapani da budu novi stadion.

Izvor:Agencije