Iznenada preminuo srpski košarkaški trener (47)

04.04.2023. - Sport
Tragična vest stigla je iz Rumunije, gde je od posledica infarkta, u 48 godini života, iznenada je preminuo srpski košarkaški trener Dalibor Dikson Destanović.

Destanović je proteklih sedam godina živeo i radio u rumuskom gradu Galaciju, a tužne vesti o njegovom preranom odlasku potvrdio je njegov bivši klub – Radnik iz Bijeljine.

“Košarkaški klub Radnik  je sa velikom tugom i žaljenjem primio vest o preranoj smrti našeg nekadašnjeg košarkaša i velikog prijatelja Dalibora Destanovića. Popularni Dikson je proveo nekoliko sezona u našem klubu i sa Radnikom osvojio titulu prvaka Republike Srpske. Iako ga je košarkaški put odveo dalje u svet, uvek je isticao ljubav prema našem klubu i prijateljima koje je stekao u Bijeljini. Upućujemo izraze iskrenog saučešća njegovoj porodici i prijateljima. Neka mu je vječna slava i hvala. Počivaj u miru prijatelju”, navodi se u saoštenju KK Radnik.

Destanović je košarkašku karijeru počeo 1991. u aleksinačkom Napretku, a kao igrač branio je boje nekoliko domaćih ali i inostranih klubova. Ostavio je dubok trag u Bugarskoj, kao i u Republici Srpskoj u kojoj je sa Radnikom iz Bijeljine osvojio prvenstvo. Karijeru je završio u matičnom klubu Napretku, a poslednju utakmicu odigrao je 14. aprila 2012. godine protiv Jagodine u Aleksincu pred domaćom publikom koja su mu priredila sjajan oproštaj od igračke karijere.

Upravo je u Napretku započeo i trenrsku karijeru radeći sa mlađim kategorijama kluba iz Aleksinca, ali i u seniorskom timu, da bi posle nekoliko godina odlučio da se otisne u inostrastvo.

Na žalost trenersku karijeru je okončao prerano i na tragičan način.

Izvor/Foto:Sportal