Hrvatska ili Argentina?

13.12.2022. - Sport

Stigli smo do same završnice Svjetskog prvenstva.

Posljednji okršaj Modrića i Mesija na SP: Hrvatska ili Argentina

 

Večeras je na programu prvo polufinale između Hrvatske i Argentine. Hoće li Hrvati drugi put uzastopno u veliko finale (igraju treće polufinale) ili će Argentinci najveću utakmicu igrati po četvrti put u istoriji, saznaćemo večeras (20 sati) na najvećem katarskom stadionu „Lusail“.

Prije četiri godine na Mundijalu u Rusiji, Hrvatska je razbila Argentinu sa 3:0 (Rebić, Modrić, Rakitić) i upravo se ovaj meč okarakterisao kao prekretnica za Zlatka Dalića, koji je kasnije sa svojim pulenima stigao do velikog finala. Istina ovaj meč će imati mnogo veću težinu nego u Rusiji (grupna faza), jer pobjednik dolazi na korak do sna.

Taj san sanjaju svi, a čini se najviše kapiteni ove dvije selekcije. Veliki igrači sa istim incijalima i sa istim brojem na dresu (10). Večeras ćemo vjerovatno vidjeti posljednji obračun Luke Modrića i Lionela Mesija na Svjetskim prvenstvima. Hrvatska je uradila po mnogima više nego prije četiri godine iako je tada igrala finale.  Sada ih 90 ili možda nešto više minuta dijeli da ponove nevjerovatan uspjeh i ponovo dođu u priliku da se bore za „boginju“. Modrić u Kataru ima priliku da zaokruži nevjerovatnu priču sa „vatrenima“. Sa eventualnom titulom o Modriću će se sa spravom raspravljati o najvećem veznom fudbaleru u istoriji, iako i danas bez nje spada u red najvećih.

Hrvati Igraju protiv još jedne velike selekcije, koja je vjerovatno slabija od Brazila kojeg su već poslali kući, ali koja ima Lionela Mesija. Jasno je da ovo posljednja prilika za Mesija da izađe iz sjene Dijega Maradone i zasluži status božanstva, a to će bar kada je u pitanje reprezentativni fudbal biti moguće ako samo ode do kraja, iako je će neki reći da je Mesi već najveći svih vremena. Ako stvari ode do kraja biće jasno ko je GOAT. Prednost južnoameričke selekcije ta što nikada nije izgubila polufinalni meč (4-4), ali i tribine. Naime, očekuje se da će Mesija i društvo bodriti preko 50.000 Argentinaca.

Nema sumnje da nas večeras čeka spektakl. Jasno je da će Dalićevo glavno oružje biti kičma tima, trio fantastikus, Modrić-Kovačević i Brozović, dok će se Gaučosi najviše osloniti na Mesija, iako se očekuje da večeras veliku pomoć ima od Anhela Di Marije. Očekuje se tvrda utakmica, vjerovatno da dosta emocija sa obje strane,. Nacionalni naboj i kod jednih i drugih je izraženiji nego kod drugih selekcija, a to je jedan od razloga zašto su danas tu gdje jesu. Modrić ili Mesi, Hrvatska ili Argentina, saznaćemo večeras. Utakmica počinje u 20 sati.

 

izvor:Nezavisne/FOTO:HNS/Nezavisne