Hrabri Borac nije zaslužio poraz, ali je morao da čestita Austriji

03.08.2023. - Sport

Prema prikazanom u 180 minuta potpuno nezasluženo, ali to je Evropa… Bečki tim je slavio sa ukupnih 3:1 iako su Banjalučani imali više prilika, naročito večeras pred svojom publikom. Ipak, osjetili su na svojoj koži koliko je fudbal okrutna igra.

Poveo je Borac u idealnom trenutku, na početku drugog dijela i to nakon što je Hoze Kortez skočio visoko na centaršut Zorana Kvržića i poslao loptu u mrežu. Slavlje na tribinama nije ni utihnulo, a na semaforu je već stajalo 1:1. Andreas Gruber je rutinski reagovao na ubačaj Manfreda Fišera između dva odbrambena igrača Borca i izjednačio.

Nije to obeshrabrilo crveno-plave koji su nastavili da napadaju baš kao u prvom poluvremenu kada su takođe propustili tri, četiri izgledne prilike. Vinko Marinović je napravio trostruku izmjenu, a rezervista Vasilije Terzić je malo nakon što je zakoračio na teren povukao loptu pedesetak metara i idealno uposlio iskusnog Stojana Vranješa koji ju je poslao preko gola iz situacije iz koje gotovo nikada ne griješi.

Kazna je stigla samo četiri minuta kasnije. Manuel Polster je majstorski “provozao” odbranu Borca i doveo Austriju pred vrata prolaska.

Nisu Banjalučani klonuli, pokušali su bar da izjednače i imali nekoliko prilika, ali nisu uspjeli. Na kraju su dobili zaslužen aplauz za viteških 180 minuta borbe, ali će sigurno u glavi premotavati film i sjećati se grešaka, te propuštenih prilika.

Večeras niej bilo ni sreće jer je šut Kvržića u prvom dijelu uzdrmao prečku, Kristijan Fruhtl je već na početku meča zaustavio šut Maksa Čelića, baš kao što je to uradio u finišu prvog meča kada je zaustavio Envera Kulašina…

Nijanse i iskustvo su ovaj put bili na strani Austrije, ali su Banjalučani pokazali potencijal i najavili da imaju pokriće za najviše ambicije u Premijer ligi.

Izvor: Srpskainfo / Autor: Dušan Repija