Hit priča iz reprezentacije-“Maltretirali smo Jokića svaki drugi dan!”

10.01.2023. - Sport

Nikola Jokić je te 2016. godine bio ubjedljvo najmlađi u reprezentaciji, a to je sa sobom nosilo neke zanimljive obaveze.

Nikola Jokić sada obara sve moguće rekorde u NBA ligi, aktuelni je dvostruki MVP tog takmičenja i uspuheva da uđe u istoriju sa nevherovatnim učincima protiv najboljih rivala na svijetu. Ipak nije uvijek bio najbolji košarkaš na planeti, a na Olimpijskim igrama 2016. godine u Riju bio je ubjedljivo najmlađi u ekipi Srbije.

U košarkaškom podkastu sa Lukom i Kuzmom Stefan Jović se prisjetio tih dana i još jednom potvrdio koliko je Jokić uvijek bio na zemlji. Veterani poput Jovića i Teodosića su tada zbijali šale sa Jokićem i zadavali mu razne zadatke, ali njemu ništa nije bilo teško!

“Imamo Olimpijadu gdje smo maltretirali Joku. To je onako bilo… Ali ono što smo rekli, Joka je Joka. Njemu ništa nije teško. On dođe onako spontano, znaš kako šeta, kao Balu… Onda dođe Teo i kaže: ‘Ajde Joko da ideš u Mekdonalds’. A mi na petom spratu i sve sa terase vidimo dole. Ono red, treba da se čeka dva sata. On dođe i kaže: ‘Nema problema, ko će šta?’ I sad ide od jednog do drugog, mi pišemo. Majstor ide dole, em čeka sat vremena, em je natovaren… I svaki drugi dan je to bilo“, prisjetio se Jović.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NBA Magazin (@mamba_magazin)

Na tim Olimpijskim igrama naš tim je završio kao četvrti u grupi i jedva je prošao u drugu fazu, a onda su “orlovi” pod vođstvom Saleta Đorđevića zablistali. Pobijedili su Hrvatsku u četvrtfinalu, razbili Australiju u polufinalu i na kraju se poslije poraza od Amerike vratili u domovinu sa srebrom oko vrata!

 

Izvor:Mondo