Gradonačelnik Petrović ugostio najbolje odbojkaše Republike Srpske

02.12.2022. - Sport
Povodom osvajanja Kupa Republike Srpske, gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović priredio je prijem za igrače, stručni štab i upravu Odbojkaškog kluba „Radnik“. Uz čestitke za postignut uspjeh, Petrović je najavio da će Grad i dalje podržavati rad ovog kluba.


“Sa nestrpljenjem očekujemo završetak izrade glavnog projekta Gradske sportske dvorane što je jedan od prvih koraka ka izgradnji ovog objekata koji je nasušna potreba svim klubovima koji se takmiče u zatvorenim prostorima. Po završetku dvorane, klubovi će moći u punom kapacitetu da rade u komfornim uslovima, potrebnim za ostvarivanje vrhunskih rezultata. Naravno, uslovi za treninge i igru jesu izuzetno važni, ali nisu presudni za to, što je pokazao naš „Radnik“ koji je, uz dobru organizaciju i fantastičan sportski duh, osvojio Kup Srpske. Između ostalog, i zbog tih rezultata, ali i zbog svih građana i naših sporista koji su to odavno zaslužili, izgradićemo novu dvoranu”, najavljuje Petrović.
Trener „Radnika“ Vladimir Šarenac ističe da je na početku takmičenja u Kupu osvajanje ovog trofeja bila samo misaona imenica za njih, ali da se ta želja ostvarila.
“Nastupamo u Premijer ligi BiH i trenutno radimo na tome da zadržimo drugo mjesto, kako bismo u vrhu tabele dočekali plej-of i borbu za osvajanje titule, koju „Radnik“ do sada nikada nije osvojio. Možda to uspijemo baš ove godine i obradujemo naš grad još jednim peharom – poručio je Šarenac.
Dušan Perišić, kapiten OK Radnik zahvalio se Gradonačelniku na prijemu, rekavši da se nada da ovo nije posljednja posjeta Gradskoj upravi jer je pred klubom još izazova.
– Već danas nastavljamo sa premijer ligom. Večeras nam je u gostima „Mladost“ iz Brčkog, pa koristim ovu priliku da pozovem navijače da nas svojim dolaskom i navijanjem podrže, a mi ćemo im se sigurno odužiti dobrom igrom”, rekao je Perišić

O nastupima do kraja sezone u Premijer ligi govorio je i predsjednik Uprave OK „Radnik“ Darko Manojlović.
“Banjalučki „Borac“ nas je zadužio prošle sezone kada smo od njih pretrpjeli tri poraza. Ove sezone smo im već dva vratili i računam da ćemo ih nadjačati i treći put. Raspored do kraja Premijer lige je težak, ali najbitnije je da svi momci ostanu zdravi, a mi ćemo se potruditi i dati sve od sebe da u najmanju ruku zadržimo trenutnu drugu poziciju, ali i da se popnemo jedan stepenik više”,  bio je jasan Manojlović.
Bijeljina.com