Gledao Novaka, pa kupio reket i počeo da igra kao on

11.02.2023. - Sport

Mladi kanadski teniser Gabrijel Dijalo ne krije ko mu je uzor u svjetskom vrhu.

Najbolji svjetski teniser Novak Đoković već godinama je inspiracija mladim ljudima širom svijeta, ali priča jednog kanadskog tenisera malo je drugačija. Talentovani Gabrijel Dijalo (21) planira da se tokom ove sezone približi svjetskom vrhu, a tenisom je počeo da se bavi nakon što je vidio kako to radi majstor!

Dijalo je kao dječak gledao finale Australijan opena koje su igrali Novak Đoković i Rafael Nadal, pa poslije meča poželio da i on radi to isto. Kupio je reket i opremu, počeo da kopira Novaka i odlučio da postane svjetski poznat teniser. Za sada mu ide sasvim dobro, a ove sezone bi morao da napravi veliki iskorak u karijeri.

“Sjećam se da sam gledao Novakov i Rafin meč na Australijan openu 2012. mnogo puta. Ne znam da li sam gledao uživo, ali hajlajte jesam. Bilo je zabavno. Publika, noćna sesija, skoro šest sati tenisa. Kupio sam Novakovu opremu, igrao sa njegovim reketom, pokušavao da igram kao on“, rekao je Dijalo.

Mladi kanadski teniser trenutno zauzima 211. mjesto na ATP listi, a ove sezone će po prvi put kompletnu godinu provesti među profesionalcima. Fjučersi i čelendžeri za njega su prošlost, vrijeme je da se na ATP turnirima odmeri sa najboljim igračima na svijetu. Do sada mu je najveći uspjeh u karijeri osvajanje Dejvis kupa sa Kanadom, ali u tome nije previše učestvovao.

Izvor:Agencije