Đorđević priznao da je Srbija lako pobijedila Kinu

26.08.2023. - Sport

Selektor košarkaške reprezentacije Kine nije mogao da bude zadovoljan onim što je njegova reprezentacija prikazala u duelu sa Srbijom, koji je odigran na njegov rođendan.

Ovo je bilo potrebno, ovo smo željeli, ovo je početak Mundobasketa kakav obećava da bi Srbija mogla da bude više nego konkurentna na najvećoj košarkaškoj smotri! “Orlovi” nisu imali milosti u prvom kolu protiv selekcije Kine, te su na kraju slavili rezultatom 105:63.

Vidjeli smo Srbiju kakvu nismo imali prilike da gledamo proteklih godina – sa velikim brojem poena iz tranzicije, ali i izuzetno brzih napada, igrali smo na koš više, a to je nešto što svakako može da raduje sve koji navijaju za “orlove” na Mundobasketu.

Najefikasniji kod srpskog tima bio je Bogdan Bogdanović sa 14 poena, jedan manje dodao je Dušan Ristić, 11 je upisao Nikola Milutinov, dok je Aleksa Avramović meč završio sa deset poena. Sa druge strane, Rui Žao bio je predvodnik Kine sa 17 poena na svom kontu, dok je Ki Žu upisao 12.

Nakon meča, utiske je iznio selektor Kine, Aleksandar Đorđević.

Srbija pregazila Kinu za odličan start na Mundobasketu: Orlovi igrali kao tim, a Đorđević za rođendan dobio 42 razlike

– Sjajna utakmica za Srbiju, svi su spremni na visokom nivou. Moji momci su se borili, dobro smo otvorili utakmicu, ali kada stvari nisu dobro išle, nismo odgovorili kako treba. Kao da smo spustili ramena… Srbija je vršila pritisak, i vršila, i vršila, i ovo je očito bila laka utakmica za njih. Za nas Svjetsko prvenstvo počinje od ovog trenetka, možda nije realan rezultat na kraju, ali nećemo odustati bez borbe do kraja turnira – poručio je Đorđević.

Istakao je da njegova ekipa mora da sakupi pouke iz ovakvih mečeva.

– Kada sam bio trener Srbije, igrali smo četiri puta sa SAD, tri puta smo izgubili, četvrti put smo dobili. Treba da učite i učite, i onda će biti bolje. Moji igrači daju sve od sebe, rade baš jako, i mnogo, ali moramo da dignemo glave i radimo još više – ističe Đorđević.

Imao je komentar na igru reprezentacija Srbije Đorđević.

– Trudili su se da pronalaze otvorene šuteve, imali su neka laka polaganja, ali mi smo strpljivi, potrebno je vrijeme, prvi put smo se susreli sa nekim ovakvim rivalom na ovakvom takmičenju – rekao je.

Za kraj, imao je šta da kaže i o emotivnoj strani ove utakmice, navodi Sportal.

– Emotivna utakmica za mene, znate odakle sam, i šta sam sve prošao sa ovim momcima. Mnoge od njih sam i selektirao, i trenirao i ponosan sam kako su napredovali. Želim im sreću, da odu do kraja, mislim da mogu, ali biće teško za sve. A mojim igračima govorim svaki dan da me vole kao što ja volim njih – zaključio je.

Izvor: Srpska info