Đoković u finalu Pariza poslije drame!

05.11.2022. - Sport

epa10286708 Novak Djokovic of Serbia celebrates winning his quarterfinal match against Lorenzo Musetti of Italy at the Rolex Paris Masters tennis tournament in Paris, France, 04 November 2022. EPA-EFE/YOAN VALAT

Novak Đoković će igrati za sedmu titulu na Mastersu u Parizu. Srpski teniser je u polufinalu savladao Stefanosa Cicipasa  sa 2:1 po setovima 6:2, 3:6, 7:6 nakon sjajnog meča i velike drame.

Prvi set je bio sjajan za srpskog tenisera. Nakon što su bili veoma sigurni na svoj servis, Đoković je prvi uspio da dođe do brejk lopte i odmah je iskoristio za 4:2. Novak je pročitao servis rivala i odmah je zadao velike probleme, jer Grk nije uspio da dođe do svoje igre.

Đoković je u ovom periodu imao samo jednu neiznuđenu grešku a njegov rival deset i to se osjetilo na rezultatu. Novak je odmah iskoristio prvu set loptu i dobio ovaj period sa 6:2.

Drugi set je bio potpuno suprotan. Grk je nametnuo svoj stil igre, uz podršku za tribina pčeo je da pogađa a na drugoj strani Đoković je krenuo da griješi. Za to je Cicipas došao do izjednačenja.

U trećem setu Novak je imao dvije brejk lopte na startu koje nije uspio da iskoristi. Zatim je istu situaciju imao i u finišu kada je imao 15:40 i grčki teniser se izvukao sjajnim servisom. Na kraju je odluka pala u taj brejku.

Đoković je tako u međusobnim duelima povećao na 9-2 a u finalu ga očekuje talentovani Danac Holgar Rune.

Masters u Parizu igra se za nagradni fond od 5,4 miliona evra.

Izvor:Agencije/FOTO: YOAN VALAT/EPA