Đoković u finalu Mastersa u Sinsinatiju

20.08.2023. - Sport

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale Mastersa u Sinsinatiju.

Drugi reket svijeta bio je bolji od Aleksandra Zvereva sa 7:6 (7:5), 7:5 u meču koji je trajao nešto više od dva sata.

Bila je to Novakova osma pobjeda u 12 mečeva sa teniserom iz Hamburga, a donijela mu je priliku da se revanšira broju jedan, Karlosu Alkarazu za poraz u finalu Vimbldona.

Mučio se Novak na startu duela protiv Zvereva, dozvolio mu je tri brejk lopte odmah na početku, da bi u međuvremenu uspio da se spasi.

Pravio je Nole neočekivano mnogo grešaka u tim situacijama, u jednom trenutku je u 20. minutu imao čak 10 njih. Pri rezultatu 5:4, Nole je imao tri set lopte, ali je Nijemac sjajnim servisom uspio da se izvuče.

Prvi set je otišao u taj-brejk, a poznato je da je Novak u njima najčešće „gazda“. Uzeo je mini brejk na startu, poveo sa 4:1, te je rezultatom 7:5 poveo sa 1:0 u setovima.

Na krilima sjajne igre u taj-brejku, Nole je na startu drugog seta oduzeo servis rivalu i poveo sa 2:0. Nije Novak tada dozvoljavao Zverevu da se približi i sve je išlo ka pobijedi.

Zverev je na kraju servirao da ostane u setu (Novak vodio sa 5:3), uspio je da odložio Noletovo slavlje, a zatim neočekivano uzme brejk i izjednači na 5:5.

To kao da je razljutilo Đokovića koji je odmah vratio brejk, te konačno završio posao – 7:5.

 

 

izvor:Agencije/FOTO: MARK LYONS/EPA