Đoković u drugom kolu, dobar otpor mladog Hrvata

14.01.2024. - Sport

Srpski teniser Novak Đoković na dobar način je započeo odbranu trofeja u Australiji, na prvom Grend slem turniru u godini, gdje je bio bolji od Hrvata Dina Prižmića sa 3:1, po setovima 6:2, 6:7, 6:3, 6:4 poslije četiri sata igre!

Responsive image

Nije ovo bilo najbolje izdanje Đokovića, štaviše, na momente nije bilo ni dobro, pošto se očekivao isuviše lak trijumf u ovom meču. Očekivalo se da će Novak ovo završiti u samo tri seta, što je pokazao i njihov prvi odigrani u ovom duelu.

Dino Prižmić je bio zbunjen, nije mogao da igra svoju igru, svoje servis gemove je dobijao uz dosta muke, odnosno, dva koliko je i osvojio u ovom dijelu igre. Nije bilo sigurnosti, a Đoković je to koristio, pokazao je zašto je najbolji i zašto je trenutno na 1. mjestu ATP liste.

Lako je Đoković igrao u tom prvom setu, svoj servis je čuvao, pa je lako isti i osvojio sa ubjedljivih 6:2.

Međutim, u drugom setu se sve promenilo na ovom meču. Sada je Dino bio taj kome je sve išlo od ruke, dok se Đoković mučio, igrali su sigurno, čuvali su svoje servise, poen po poen. S vremena na vreme i Prižmić imao i neke neverovatne poteze, dok je Novaka pomalo pogodila i nervoza.

Đoković je pravio neke ne baš svojstvene greške, a Dino je to koristio i dobrano je namučio “GOAT-a”.

Eskalacija ovog seta, kao i sve ono što je bilo loše po Novaka je došlo u taj-brejku, kada je Dino vodio sa velikih 6:2, imao je čak četiri set lopte. Nekako je Đoković sačuvao jednu, pa drugu, pa treću… Ali, tu četvrtu nije uspio i Prižmić je na svom debitanstkom nastupu na Grend slem turniru došao do tog seta.

Treći set je donio sličnog Novaka, ponovo Đoković nije mogao baš da bude svoj, nešto ga je kočilo, dok je Dino Prižmić, koji je već tražio ljekarske tajm-aute i pomoć medicinskog tima bio taj koji je diktirao tempo igre.

Osvojio je Đoković prva dva gema u ovom setu, vodio je sa 2:0, kada je onda dopustio Dinu da veže tri gema, od čega dva brejka i povede sa 3:2. Servirao je potom Prižmić, činilo se kao da ima sve u svojim rukama, ali se tada i Novak upitao za nešto.

Đoković je vratio brejk i izjednačio na 3:3, a onda je vezao i nova tri gema, čime je dobio ovaj set sa 6:3.

Upravo se čini kao da je ovaj set i bio ta prevaga, da je Novak Đoković na psihičkom planu uspio da dobije Dina Prižmića, koji je ponovo delovao kao u prvom setu – zbunjeno, prenosi Telegraf.

Odmah na startu seta je Novak napravio jedan brejk, onda i drugi, poveo je sa velikih 4:0 u ovom setu i činilo se kao da će sve isuviše lako finiširati, međutim… Ponovo se Dino probudio kada to skoro niko nije ni očekivao.

Odbranio je svoj servis, potom je vratio i jedan brejk, a i odbranio svoj servis gem. Došao je do 4:3, kada je Đoković ponovo servirao. Novak je ipak ovoga puta bio siguran, smiren i veoma lako je dobio gem.

Imao je potom Đoković četiri meč lopte na servis Prižmića, ali, nije to iskoristio.

Morao je sve da radi na svoj servis, lako je to iskoristio i slavio je protiv Hrvata.

Izvor: Nezavisne