Đoković ponovo neće moći u SAD

04.01.2023. - Sport

Najbolji srpski teniser Novak Đoković, ukoliko ostane pri svom uvjerenju o vakcinaciji, neće sigurno moći da učestvuje na Mastersima u Indijan Velsu i Majamiju, govore nove mjere Sjedinjenih Američkih Država.

 

Naime, tamošnja administracija je do 10. aprila produžila zakon koji nalaže svakom strancu da mora biti vakcinisan ukoliko želi da uđe na tlo te države.

Time je jasna situacija da Novak ne bi mogao da igra na Indijan Velsu i Majamiju koji počinju 8. marta i 22. marta.

Trenutno, Đoković igra turnir u Adelejdu, nakon čega će se preseliti u Melburn gdje ga očekuje takmičenje na Australijan Openu.

Ni to prošle godine nije mogao da igra, ova turneja januarska ne bi bila moguća da je i kod njih ostao onaj isti zakon. Na sreću, to se promijenilo i Srbin će moći da se potrudi da poravna broj Grend slem titula sa Rafaelom Nadalom.

Sa druge strane, SAD ipak ostaju pri svom stavu, te tako ostaju jedna od rijetkih zemalja na planeti koja još uvijek gaji ovakvo stanje i relaciju sa korona regulativama.

Ostali turniri na tom tlu, do ovog novog datuma, definitivno nisu bitni za karijeru Đokovića koji odavno ne gleda u pravcu Delrej Biča ili Dalasa, ali pomenuti Mastersi svakako bole.

Ono što bi moglo još više da boli je novo produženje ovakvih besmislenih zakona, jer bi u dogledno vrijeme moglo da bude ugroženo učešće na US Openu, najbitnije takmičenje za sa tok podnevlja za Novaka.

Ovako, zasigurno neće moći da se takmiči za 2.000 bodova, ali prvo mjesto mu odavno nije prioritet, već samo osvajanje Grend slem trofeja. Ostaje da vidimo da li i poslije aprila stiže novo produženje mjera.

 

izvor:Telegraf/Nezavisne/FOTO:Nezavisne