Đoković otkrio koga bi volio da trenira

19.04.2023. - Sport

Sve pohvale idu Van Ašeu koji je igrao odlično. Pogotovo set i po. Tek u trećem setu sam stekao pravu kontrolu, ocjene su prvog nosioca i najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića nakon pobjede u drugom kolu Srpska opena nad Lukom Van Ašeom.

“Posle gubitka prvog seta, pronašao sam tajming. On je igrao jako dobro”, kazao je Đoković.

Govoreći o uslovima za igru, on je rekao da nikada nije igrao u sporijim uslovima.

“Uslovi su duplo sporiji nego na terenima za trening. Možda i najsporiji uslovi na kojima sam ikada igrao. Videli ste koliko su mečevi i pre mene trajali, dva ili tri sata, jer su takvi uslovi”, naveo je Đoković.

“Nastup mi je bio sigurno drugačiji na početku i kraju meča. Kontrolu sam imao pogotovo u trećem setu, dobro sam servirao. Stavio sam njega pod pritisak i priveo meč kraju”, dodao je Novak.

Novinare je zanimalo da li između tenisera i šljake postoji neka posebna ljubav, na šta je Đoković rekao da u njegovom slučaju nije tako.

“Ja iskreno ne volim mnogo šljaku. Mnogo više volim brzu podlogu, kao što je beton i trava. Što se tiče šljake, naravno da volim da igram, ali ja najviše tempiram formu kad su u pitanju oni najvažniji turniri, pogotovo Roland Garos, kao što znate i sami”, pojasnio je Đoković.

On je ponovio da je danas pobijedio zahvaljujući publici.

“Zaista to mislim. Nekako sam se nadao da će takva podrška biti i nadam se da ću je osetiti i već sledeći meč. Ovo je nešto posebno, publika je najzaslužnija jer sam zahvaljujući njima uspeo da se vratim kada sam gubio”, naveo je srpski teniser.

Upitan da prokomentariše svoju izjavu iz Monte Karla “da se svi razigraju protiv njega”, odgovorio je da je to tačno, da svi imaju motiv više kada igraju protiv njega.

“Možda je to dobra uvertira za neku trenersku karijeru. Videćemo”, rekao je Đoković.

On je poručio da dolaze mlade teniske nade i da je to potpuno očekivano.

“Ali zaista nisam želeo da izgubim od 18-godišnjaka. Francuska ipak pravi sjajne generacije igrača. Nadam se da će i Srbija u tom polju krenuti. Jer je poslednjih 20 godina zaista zlatna era srpskog tenisa”, kazao je Novak i jasno stavio do znanja da srpski tenis ima probleme.

“Ovo što ja vidim definitivno nije dobro i nešto ćemo morati da uradimo da to promijenimo”.

On je dodao da oni imaju želju da se ovaj turnir nastavi, ali da to zavisi od drugih.

“Kao što znate mi nemamo licencu, ona se vraća Rumunima. Ipak rekao bih da je osnova ove godine napravljena, pa bi da dobrim preporukama i ocenama možda i dobili nešto. Videćemo”, istakao je Đoković.

Na pitanje koga bi volio da trenira da može, odgovorio je:

“Kirgiosa. Osvojio bi najmanje pet grend slemova. Ali bi ga skupo koštalo”, poručio je najbolji na svijetu

 

izvor:Nezavisne/FOTO:Aleksandar Golić/Banjaluka.com