Đoković ipak igra za bodove na Vimbldonu?

12.06.2022. - Sport

Direktor  ATP Andrea Gaudenci ostavio je prostora da će na narednom Vimbldonu teniseri i teniserke dobijati bodove, a za to je potrebno da se ispune određeni uslovi.

Gaudenci je poručio da je za to potrebno da teniseri i teniserke iz Rusije i Bjelorusije potpišu izjave u kojima jasno ističu da se protive ratu u Ukrajini.

“Ako Vimbldon povuče odluku o zabrani igranja Rusima i Bjelorusima, mi ćemo odmah vratiti poene. Ruski i bjeloruski teniseri su rekli da su spremni da potpišu izjave da niko od njih nije za rat – rekao je Gaudenci i dodao:

” To je pitanje jednakosti tenisera. Jednostrana odluka turnira nije bila korektna i ova situacija ponovo ističe neophodnost stvaranja jednog tijela koji će rukovoditi kompletnim tenisom.

Pojasnio je zbog čega se poeni gube uprkos zamrzavanju.

“Ne bi bilo korektno da u rejtingu iz ove godine budu poeni iz prošle. Jedini način da imamo pravedni plasman ove godine je da poeni budu izbrisani. Na kraju godine u rejtingu mogu da budu samo bodovi iz ove godine. Ako sačuvamo poene igračima koji su igrali prošle godine Vimbldon, onda ćemo biti nepravedni prema ovim drugima. Ne možemo da štitimo sedam-osam tenisera na račun svih ostalih”, poručio je Gaudenci.

Ukoliko se sve strane dogovore to znači da će Novak Đoković imati priliku da brani 2000 bodova koje je stekao osvajanjem trofeja prošle sezone, ali isto tako i finalista Mateo Beretini koji je juče kritikovao odluku engleza i ATP.

Izvor:Novosti/Foto:EPA