Đoković će moći na Australijan Open!

03.07.2022. - Sport

Najbolji srpski teniser sveta Novak Đoković neće imati prepreka da učestvuje na Australijan Openu pošto će od prve polovine jula važiti propisi koji dozvoljavaju nevakcinisanim strancima da uđu u tu zemlju u koju se odvija prvi Grend slem u sezoni.

Ova vijest je objavljena na stranici ministarstva zdravlja Australije.

Kako je navedeno na njihovoj zvaničnoj stranici, od šestog jula 2022. godine, stranci će moći da doputuju u Australiju bez dokaza o vakcinaciji protiv korona virusa, a tu vijest je potvrdio i ministar zdravlja Mark Batler.

Taj resor je samo poslušao preporuke eksperata, a na putnicima će biti samo da ispune zahteve avio kompanija koje donose odluke svaka za sebe. Većina kompanija zahtijeva nošenje maske tokom leta na internacionalnim letovima, dok australijske to nalaže i na letovima koji ne izlaze sa njihove teritorije.

Opšte poznata činjenica je da Novak nije mogao da nastupi prošle godine na Australijan Openu i brani titulu, na kraju je i posle suđenja deportovan iz Melburna gde se takmičenje i odvija.

Srpski as se trenutno nalazi na Vimbldonu gde takođe brani trofej osvojen prošle godine, dogurao je do osmine finala gde će igrati protiv Holanđanina Tima Van Rajthovena.

Za sada, ostaje i dalje problem učešće na US Openu, jer vlasti Sjedinjenih Američkih Država još uvek ne dozvoljavaju ulazak na tu teritoriju bez potvrde o vakcinaciji.

izvor:Telegraf/FOTO: REUTERS/la tercera