Svi su znali da navijam za Partizan, počelo je od jedne izjave

21.09.2024. - Sport

Vlade Divac ispričao je kako je završio u Crvenoj zvezdi iako navija za Partizan.

Vlade Divac poznat je kao veliki navijač Partizana, nikada to nije krio. Zbog toga je njegova odluka da zaigra za Crvenu zvezdu tokom NBA “lokauta” 1999. godine i dan-danas jedna od stvari o kojoj se priča. Kako se to dogodilo i šta je uticalo na njega da obuče crveno-bijeli dres?

Objasnio je to on sam i otkrio kako je došlo do toga da zaigra u redovima najvećeg rivala.

“Bio je to splet neobičnih okolnosti. Jedna moja šala otišla je predaleko i da ne bih ispao neozbiljan prihvatio sam dolazak u Zvezdu kao jednu od avantura u životu. Iskreno, čak nije bilo neke drame među navijačima Partizana. Znali su oni da sam partizanovac, uvijek sam govorio da iz ljubavi igram samo za reprezentaciju i Partizan i da je sve ostalo samo posao”, rekao je Divac za hrvatski portal “Indeks”.

Potom je dodatno pojasnio kako je sve krenulo. “Kada je bio taj ‘lokaut’ u NBA jedan prijatelj koji navija za Zvezdu pitao me je da li bih došao. U šali sam mu rekao da nema problema. To je došlo do ljudi u klubu koji su ozbiljno sve to shvatili. Pokušao sam da se izvučem, rekao sam da će ih to koštati toliko i toliko. Rekli su da može…”

Pokušao je na sve načine da natjera Zvezdu da odustane, što se nije dogodilo.

“Poslije toga sam im rekao da će morati da plate ogromno osiguranje i na to su rekli da može. Kada sam vidio da ne odustaju dodao sam da će morati sve to da se plati unaprijed i opet su rekli može. Porez? Može. Sve je bilo može. Ništa, nisam imao izbora kad sam se već uvalio u tu priču”, zaključio je Divac.

Izvor: Mondo