Bio je MMA ikona, ali poslije ovoga je dosta!

05.02.2023. - Sport

Ruski borac Fedor Emelianenko završio je MMA karijeru nakon jako teškog poraza od Rajana Badera.

Nekada veliki MMA šampion Fedor Emelianenko završio je karijeru! On se od ringa oprostio porazom u borbi za pojas Belatora od Rajana Badera, ubjedljivo najboljeg teškaša u toj organizaciji. Okončao je karijeru sa 46 godina, a “Posljednji ruski car” kako su ga neki zvali dobio je ozbiljne batine na ovom meču.

Prvi put kada se Fedor tukao sa Baderom izdržao je 35 sekundi prije nokauta, a sada ga je Bader prebio u prvoj rungi i na kraju je poslije serije brutalnih udaraca u glavu sudija morao da prekine susret i dodeli titulu aktuelnom šampionu.

Tako je u krvi i nakon teških udaraca završena jedna velika MMA karijera koja je trajala 23 godine! Sa 46 godina Fedor je rekao da je dosta, na kraju borbe je poljubio rukavice i ostavio ih u ringu, a pogledajte posljednje sekunde ovog duela:

On je na kraju imao 40 pobjeda i sedam poraza u karijeri, a nekoliko puta je u različitim organizacijama imao pojas teške kategorije. Jako je popularan i voljen u Srbiji, čak je počasni predsjednik MMA saveza Srbije, a na neke mečeve je izlazio sa srpskom zastavom i uz pjesmu “Hriste Bože”.

Izvor:Mondo/Foto: TWITTER/BELLATORMMA