AK “Akademac“ najavljuje Međunarodnu uličnu trku 2024

15.08.2024. - Sport

Saopštenje za javnost AK “Akademac“ Bijeljina prenosimo u cjelosti:

Povodom dana Grada Bijeljina u našem Gradu 22.septembra, održaće se „Medjunarodna ulična trka Bijeljina 2024“ koja se održava u organizaciji gradskog atletskog kluba Akademac iz Bijeljine a pod pokroviteljstvon gradske uprave Grada Bijeljina.

Ova svojevrsna sportska manifestacija održava se u sklopu aktivnosti obiljezavanja Dana oslobodjena Bijeljine odnosno proslave Dana Grada Bijeljina i predstavlja jedinstven dogadjaj koji zaslužuje naš grad i njeni gradjani.

Očekujemo veliki broj ucesnika u raznim disciplinama i uzrasnim kategorijama od djece iz zabavišta, osnovnih škola do srednjih škola a centralni dogadjaj bice seniorska trka na 5000m u kojoj će učestvovati profesionalni trkači iz Srbije, Kenije, Madjarske, Hrvatske a medju njima i olimpijka Olivera Jevtić, najavljuje direktor trke Aleksandar Savić i dodaje: ova sportska manifestacija biće tradicionalno održavana svake godine i želimo da postane brend Bijeljine poput Beogradskog ili maratona u Zagrebu. Tim povodom preduzimamo aktivnosti na licenciranju i uvrštavanju ove trke na svjetsku listu uličnih trka na kojoj se stiču bodovi za rangiranje takmičara i ostvarivanje zvaničnih rezultata, poručuje Savić.

Pozivamo sve zainteresovane roditelje, učenike, studente pa i one malo starije gradjane našeg grada da se prijave za učešće u trci zadovoljstva na 2,5k i svojim primjerom mladjim naraštajim pokažu da je sport nešto čime bi trebali da se bave kako bi zdravije živjeli.

Napominjemo da je učešće u svim trkama koje su planirane kao i glavnoj trci potpuno besplatno bez ikakve kotizacije a za sve učesnike obezbjedjene su učesničke medalje, pehari, diplome i vrijedne nagrade za prva tri mjesta, zaključuje direktor trke Aleksandar Savić iskazujući zahvalnost Gradu Bijeljina koji je prepoznao važnost ovog dogadjaja i odlučio da bude generalni pokrovitelj.

Vidimo se u nedelju 22.septembra.

Izvor: desavanjaubijeljini.com