Ameri odučili Italijane od košarke

05.09.2023. - Sport

Košarkaši Sjedinjenih Američkih Država drugi su četvrtfinalisti Svjetskog prvenstva.

Ameri su danas u Manili deklasirali reprezentaciju Italije sa 100:63. Ova pobjeda u dobrome je pomogla i Srbiji, koja se sada nalazi na korak do Olimpijskih igara. “Orlovima“ je bila potrebno da izgubi Italija, a sada im je još treba pobjeda Kanade nad Slovenijom (igra se sutra) da izbore direktan plasman u Pariz, bez obzira kako odigrali u polufinalu. Tada bi bili među dvije najbolje plasirane evropske selekcije na SP.

Nakon lošeg dana protiv Litvanije naslućivalo se da bi Italijani mogli platiti ceh. To se i desilo. Amerikanci su se doslovno poigrali sa “Azurima“. Na poluvremenu su imali plus 22 (46:24), a nemoćni Italijani su u prvoj posigli 14, a u drugoj četvrtini svega 10 poena.

U nastavku nije bilo neizvjesnoti. Italijani nisu mogli da pariraju, pa je prednost NBA zvijezda rasla iz minuta u minut. U 27. minuti je bilo nestvarnih 73:36. Ameri su tako vrlo brzo zaboravili poraz od Litvanije, te pokazali da su spremni da idu do samog kraja.

Mikal Bridžis je odigrao najbolju partiju na turniru. Imao je 24 poena za 18 minuta igre. Tajris Halibarton je upisao 18 poena uz šest pogođenih trojki, a dvocifren je bio i Ostin Rivs (12). Kod Italije Simone Fontekio je postigao 18 poena.

Amerikanci će u polufinalu igrati protiv boljeg iz meča Njemačka – Letonija. Taj meč igra se sutra, kao i onaj između Kanade i Slovenije.

Izvor: Nezavisne