Rakija koju možete probati samo nakon 12 godina “odležavanja”

24.11.2022. - Privreda

Tradicionalno piće bez kojeg ne može da prođe gotovo nijedno slavlje na Balkanu. Da, to je rakija. Rakija nije samo popularno piće, već je i proizvod sa zanimljivom istorijom i načinom pripremanja.

 

Rakija se pije kao aperitiv i odlično se slaže uz meze. Pije se i nakon obroka, ali i uz kafu ili desert. Odličan je poklon, a mnogi vjeruju da je rakija dobar lijek protiv gripa, te da je dobra za cirkulaciju.

Dame ipak radije biraju likere, koji se takođe pripremaju od voća, uglavnom su slatkog ukusa i stoje rame uz rame sa rakijom.

Poseban jubilej: Predstavljena nova rakija i online shop

Povodom jubileja od 50 godina postojanja, predstavljena je i rakija GAZDIN ŽAR, šljivovica koja je svoj trenutak čekala čak 12 godina, da bi ove godine zasijala u svom pravom sjaju.


O njenom kvalitetu najbolje svjedoče oni koji su imali priliku da je degustiraju i da je poistovjete sa nekim planetarno popularnim pićima poput viskija.

Takođe, kako bi bila korak bliže svojim vjernim kupcima i prijateljima, kompanija „Prijedorčanka“ je u sklopu firme otvorila i specijalizovani shop, koji je za kratko vrijeme postao njeno ogledalo.

Iz Prijedorčanke poručuju:

“Suočeni sa mnogim izazovima, kako tokom COVID pandemije, pa sada i u novonastaloj ekonomskoj krizi, tim Prijedorčanke se uvijek hrabro suočava sa svim onim što remeti zakone i pravila svakog tržišta, a online shop je jedan od odgovora. Moderan website, funkcionalan shop, olakšani načini plaćanja i naručivanja, mnogobrojne akcije i pogodnosti čekaju sve kupce GAZDINE rakije, REINA likera, a sada i AI Gina, upravo u ovom online formatu. Izgradnja ovog vida tržišta predstavlja takođe jedan od izazova, koji kada uspješno savladate, znate da ste na pravom putu”.

GAZDINA rakija i REINA likeri

Na našim prostorima i tržištu, kompanija „Prijedorčanka“ poznata je kao sinonim kvaliteta i jedna uspješna priča koja traje i raste uzastopno već petu deceniju.

Rijetki su oni koji nisu čuli za brend GAZDINA rakija sa čak jedanaest sjajnih okusa ili oni koje nisu zaintrigirali REINA likerima sa okusom višnje, borovnice, jabuke i breskve.Ova dva brenda se izdvajaju, kako po njihovim besprijekornim i zavodljivim okusima, tako i po kvalitetu proizvodnje koji savršeno koketira sa tajnama prirode.

Osim rakija i likera, kompanija „Prijedorčanka“ se izdvaja i kao jedna od vodećih domaćih fabrika za proizvodnju visokokvalitetnih destilata, koncentrisanih voćnih sokova i duboko zamrznutog voća. Takođe, ova kompanija se može pohvaliti izvozom i na inostrana tržišta.

Ai Gin
Osim toga, jedna od važnih karakteristika kompanije jeste stalna modernizacija procesa proizvodnje i konstantno uvođenje noviteta, kako među proizvodima, tako i u samom poslovanju.Sve navedeno nas dovodi do jednog potpuno novog proizvoda: ai Gin-a, koji polako ali sigurno osvaja simpatije potrošača i ljubitelje ovog alkoholnog pića.

Ai Gin je nastao pažljivom selekcijom i destilacijom sedam ručno branih aromatičnih biljaka od kojih dominiraju klekove bobice. Ai Gin koji govori jezikom ljubavi, i na japanskom znači upravo to.

Plan za dalje uvijek postoji

Iz “Prijedorčanke” su dodali da je prvih 50 godina bilo samo zagrijavanje, te da su za pravu igru tek sad spremni.

 


“Kada se samo sjetimo šta je sve stalo u prvih 50 godina, od izazova u proizvodnji, plasmana proizvoda na tržištu, do prilagođavanja načina ispijanja od tradicionalnog ka modernom, sad kad smo iskusniji i mudriji, spremni smo da osvajamo medalje i budemo i dalje zvijezda vodilja na domaćem tržištu”, zaključuju iz “Prijedorčanke”.

 

Banjaluka.com