Ugovorili proizvodnju krompira za “Semberku”

10.03.2023. - Poljoprivreda

Opšta poljoprivredna zadruga “Agrofarmer” iz Janje, koja se već sedmu godinu uspješno bavi organizovanjem poljoprivredne proizvodnje i otkupom povrća u Semberiji, ugovorila je proizvodnju industrijskog krompira na 50 hektara sa 53 kooperanta za potrebe Fabrike sušenog voća i povrća “Semberka” koja posluje u sastavu Kompanije “Bingo”, kaže Mujo Bogaljević, direktor ove zadruge.

 

Bogaljević kaže da će kooperanti svoje finansijske obaveze za sjemenski krompir i mineralno đubrivo riješiti isporukom krompira na kraju sezone.

“Dogovorili smo otkupnu cijenu koja je stimulativna za kooperante i ona je veća nego što je bila u prošloj godini. Osim krompira, planiramo da ugovorimo proizvodnju i otkup paprike i kupusa”, kaže Bogaljević, ističući da je u ovoj godini planirano da se oktupi oko 1.500 tona krompira i oko 200 tona ostalog povrća.

Poljoprivrednim proizvođačima iz Janje i okolnih semberskih sela na ruku ide i to što su na vrijeme naplatili podsticaj za prošlogodišnji proizvedeni krompir, a pomogao je i Agrarni fond grada Bijeljina da saniraju gubitke iz prošle, izuzetno sušne godine. (Bijeljina.com)