Poljoprivrednici da podnesu zahtjeve za subvenciju saniranja štete | Bijeljina.com

Poljoprivrednici da podnesu zahtjeve za subvenciju saniranja štete

16.06.2022.

Agrarni fond grada Bijeljina apelovao je da poljoprivredni proizvođači koji su pretrpjeli štetu na rasadnicima 9. aprila što hitnije podnesu zahtjeve za subvenciju saniranja štete kako bi u što kraćem roku mogla biti izvršena isplata.


Iz Fonda je saopšteno da je riječ o poljoprivrednim proizvođačima koji su pretrpjeli štetu koju je komisijski utvrdilo Odjeljenje za poljoprivredu Gradske uprave Bijeljine, koji treba da što hitnije podnesu zahtjeve kako bi oni mogli u što kraćem roku biti obrađeni i usvojeni na sjednici Upravnog odbora.

U saopštenju je navedeno da će na današnjoj sjednici Upravnog odbora biti pokrenute javne nabavke izbora najboljeg ponuđača za izvoz krečnjaka – kalcifikaciju i analizu zemljišta.

“Stoga vas molimo da sa zahtjevima za kalcifikaciju sačekate naše obavještenje da su ove javne nabavke završene i da je sve spremno za kalcifikaciju. S obzirom na to da tenderske procedure traju minimum mjesec dana, a da mi nemamo adekvatnu prostoriju za odlaganje uzoraka zemljišta, bili bi vam zahvalni da sačekate obavještenje da je sve spremno za kalcifikaciju, kada ćemo biti spremni da uzorke zemljišta prosljeđujemo na analizu svakodnevno”, navedeno je u saopštenju.

Iz Fonda su obavijestili korisnike i da je Pravilnik za podsticaje za 2022. godinu stupio na snagu 6. juna i da su se stekli uslovi za podnošenje zahtjeva za podsticaje u njihovim prostorijama u Ulici Miloša Obilića 51.

“Sadržaj Pravilnika za 2022. godinu, odnosno uslove za ostvarivanje podsticaja tokom ove godine možete vidjeti na internet stranici www.gradbijeljina/agrarnifond

FOTO:Agroklub