Četiri zlata za bijeljinsku „Savu“ na sajmu poljoprivrede u Novom Sadu (FOTO/VIDEO)

23.05.2023. - Poljoprivreda

Na 90. međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu prehrambena industrija “Sava Semberija” je ostvarila zapažene rezultate te osvojila četiri zlatne medalje za kvalitet proizvoda i još jednom potvrdila da je regionalni lider kada je u pitanju svojevrstan kvalitet iz domena prehrambene industrije, saopšteno je iz ove kompanije.

 

Naime medalje su osvojili sljedeći proizvodi:

 

 

Direktor Stevo Filipović je ovim povodom izjavio da je “Savi Semberija” od prvog dana fokus na kvalitetu te da su ove nagrade samo potvrda težnje za najboljim, a “Savini” proizvodi zaista to i jesu.

“Izuzetno smo zadovoljni da je kvalitet proizvoda PI “Sava Semberija” prepoznat na jednoj ovako reprezentativnoj manifestaciji kao što je novosadski sajam, koji živi već 100 godina. Ovo je uspjeh i Vlade RS i Ministarstva poljoprivrede na čelu sa ministrom Minićem i svih proizvođača ,jer smo uspjeli svi zajedno, jednim partnerskim odnosom -Vlada RS i ministarstvo da naprave ambijent, naši proizvođači da  proizvedu kvalitetnu sirovinu voće i povrće ,a  mi da preradimo i da za rad ,trud, svi zajedno danas dobijemo prestižne četiri zlatne medalje”,kaže Filipović.

 

 

 

Veoma je važno istaći da u svojoj proizvodnji “Sava Semberija” prednost daje isključivo domaćim proizvodima.

 

“Uspjeh je još veći time što sva četiri proizvoda koji su danas nagrađeni zlatnim medaljama su proizvodi od voća i povrća koje je proizvedeno na području RS. Od Podgradaca,Gradiške, Lijevče Polja, preko Posavine ,Semberije , Bratunca i Srebrenice. Naša fabrika prelazi okvire lokalnog karaktera, otkupljujemo povrće i voće sa kompletnog područja RS”, kaže Filipović.

Novo priznanje nakon 51. godine

“Sava Semberija” je tradicionalni učesnik Sajma u Novom Sadu naglašava Filipović i ističe da je posljednje zlato iz Novog Sada u Bijeljinu stiglo davne 1972. Godine.

” 1972. “Sava” Bijeljina je dobila zlatnu medalju.Dakle, nakon 51 godinu smo uspjeli da ponovimo uspjeh, s tim da smo danas osvojili četiri zlatne medalje”,kaže Filipović.

 

 

Podsjetimo, Novosadski sajam ove godine obilježava 100 godina postojanja .

Sajam je otvoren do 26. maja.

 

Bijeljina.com