Novi sastanak sa poljoprivrednicima | Bijeljina.com

Novi sastanak sa poljoprivrednicima

17.05.2022.

Direktor bijeljinskog Agrarnog fonda Zlatan Lazarević ocijenio je da gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović i gradsko Odjeljenje za poljoprivredu umanjuju rad ovog fonda i diskredituju odgovorna lica u njemu, a sve radi opstrukcije donošenja pravilnika za ovogodišnje podsticaje poljoprivrednoj proizvodnji, od čega najveću štetu imaju poljoprivrednici.


Lazarević kaže da je predložio još jedan sastanak sa udruženjima poljoprivrednika i razmatranje neusaglašenih dijelova pravilnika, nakon što su u proteklih 10 dana iz Kabineta gradonačelnika i Odjeljenja za poljoprivredu u javnost plasirana dva saopštenja.

On je napomenuo da je sa obje strane, i iz Fonda i iz Gradske uprave, više puta ponovljeno da je interes poljoprivrednika najvažniji i da nesuglasice o uslovima u pravilniku mogu samo njima da naštete, saopšteno je iz Agrarnog fonda.

“Zbog toga predlažem da se u toku ove sedmice, po već ustaljenom receptu, sazove sastanak sa udruženjima poljoprivrednika i pravilnik ponovo razmotri u pojedinim dijelovima”, poručio je Lazarević.

On je naveo da je juče uputio dopis gradskom Odjeljenju za poljoprivredu u kojem je ukazao da od početka izrade pravilnika postoji izrazito izražena doza nametanja uslova u pravilniku i da se neki od uslova “proturaju” kao usaglašeni, a nisu ni pominjani na javnim raspravama sa udruženjima.

“Tendenciozno i paušalno se izlazi u javnost kako Agrarni fond protežira uslovima pravilnika velike proizvođače i izraženo koriste mediji za pritisak na Agrarni fond da bezrezervno prihvati vaše uslove, gdje, prije svega, mislim na medijski istup od 6. maja kada je u javnost iznesen izgled budućeg pravilnika bez ikakvog usaglašavanja sa Agrarnim fondom i sa stavkama koje nisu bile na javnoj raspravi. Smatram da se trenutno, sa vaše strane, pokušava minimizovati uloga Agrarnog fonda”, ocijenio je Lazarević.

Izvor:Srna