Poljoprivrednici da se prijave na javni poziv koji ističe u subotu

02.11.2023. - Poljoprivreda

Direktor Fondacije za održivi razvoj “Progresus” Andrea Јaglica pozvala je zainteresovane poljoprivredne proizvođače u Republici Srpskoj da se prijave na javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za nabavku mašina, opreme i alata u okviru projekta podrške Vlade Mađarske, te podsjetila da je rok do subote, 4. novembra.

65.jpeg

Јaglica je pojasnila da je redovni rok bio 14. oktobar kada je u sistemu više od 500 aplikacija započeto i nije dovršeno.

“Iz tog razloga smo produžili rok, ali i zato što su poljoprivrednici u tom trenutku bili u momentu preklapanja sjetve i žetve i jesenjih radova”, rekla je Јaglica Srni.

Prema njenim riječima, u POS sistemu Fondacije započeto je više od 1.500 aplikacija, dok su u Fondaciji u kontaktu sa proizvođačima i savjetodavnom službom Ministarstva poljoprivrede Srpske.

Ona je ocijenila da je realizacija projekta pomoći poljoprivrednicima putem dodjele bespovratnih sredstava za nabavku mehanizacije do sada bila uspješna.

“U ovom momentu imamo više podnesenih prijava nego što smo imali u prethodnom javnom pozivu”, naglasila je Јaglica, te dodala da se može očekivati da se premaši okvir i sredstva javnog poziva.

Iz Fondacije “Progresus” ranije su saopštili da krajnji rok za podnošenje prijava na javni poziv neće biti produžen nakon 4. novembra, kao i da neće biti moguće registrovati aplikaciju u POS sistem niti završiti već otvorenu aplikaciju.

Pomoć poljoprivrednicima u Republici Srpskoj dogovorili su 2021. godine premijer Mađarske Viktor Orban i tadašnji srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.