Večeras promocija dokumentarca “Kad ljubav boli”

17.05.2022. - Najave

Film „Kad ljubav boli “ nastao je sa ciljem da podigne svijest o nasilju u adolescentskim partnerskim vezama, kaže za portal Bijeljina.com Jelena Petrić učenica 4. razreda Ekonomske škole i jedna od članova tima “Respect”.

“ Primjetili smo u našem okruženju da mladi nisu upoznati sa tim problemom, da im je teško da prepoznaju nasilje. Mnogi nažalost neke oblike nasilja poistovjećuju sa pokazivanjem ljubavi, a ustvari nije tako.  U pravljenju dokumentarca o nasilju u adolescentskom partnerskom odnosu, odlučii smo se da glavni akteri budu  naši  vršnjaci, da bi ih upravo na samom početku, započinjanja ljubavnih veza,  upoznali sa tim da ljubav, bez obzira koliko godina imali , nikada ne treba da boli.  Ovo je bio drugi dio projekta,  prije toga smo imali predavanja na ovu temu, što nam je i pomoglo da  sami napravimo  kraći film”, ističe Jelena Petrić.

Jelena Petrić

Ona nam i kratko otkriva da film ipak ima srećan kraj.

“Završava se pozitivno, to je ono što i hoćemo na kraju  da pokažemo ukoliko se nešto slično  desi, ne mora da znači da je kraj i da nemamo pravo da budemo srećni i ponovo se zaljubimo, kao što je slučaj sa Emom glavnom junakinjom dokumentarca”,  dodaje Jelena.

Tim “Respect”

Ova mlada grupa bijeljinskih srednjoškolaca šalje jednoglasnu poruku vršnjacima, da ukoliko prepoznaju slučajeve nasilja u svojoj okolini ili među svojim poznanicima mogu da se obrate školskom psihologu ili pedagogu, da razgovaraju sa nekim kome vjeruju. Takođe mogu slučajeve prijaviti nadležnim organima kao što su policija, Centar za socijalni rad i udruženjima  koja se bave slučajevima nasilja.

I za kraj pozivaju građane Bijeljine na premijeru filma koja je zakazana za večeras, 17. maj od 18 časova u Centru za kulturu „Semberija“.

Bijeljina.com