Street race Živinice se održava ovog vikenda, stiže i prvi dragster

29.07.2022.

Street Race Živinice poznat je kao jedan od “najbržih” događaja na Balkanu, a održava se nastupajućeg vikenda u istoimenom bh. gradu u organizaciji AMK Bad Boys.

Organizacija, atmosfera, ogromna količina adrenalina, samo su dio stvari koje ovu utrku čine jednu od najboljih na našim prostorima. Utrke se održavaju već dugi niz godina na Sportskom aerodromu Ciljuge u blizini Živinica, a riječ je o utrkama ubrzanja na 402 metra. Svake godine više od takmičara učestvuje na street raceu, a vozila su raspoređena po klasama i kategorijama te svaka klasa ima svog pobjednika.

Ove godine se utrke održavaju 30. i 31. jula, a planirane su brojne aktivnosti i iznenađenja. Prvi put na trkama pojaviti će se dragster vozilo koje dostiže brzinu veću od 300 km/h i ima vrijeme od 7 sekundi na 402 metra. Također, uz balone koji lete uz pomoć toplog zraka, mnoga brza i atraktivna vozila i holivudske stunt vozače, očekuju se poznate ličnosti iz svijeta utrka na 402 metra, mnogih drift takmičanja i općenito automoto svijeta.

Organizatori pozivaju fanove i publiku da dođu u što većem broju.

 

izvor:klix/FOTO: Klix