Rogatica okuplja najbolje ratare i stočare

05.09.2023. - Najave
U Rogatici su uveliko u toku pripreme za 57. regionalnu poljoprivrednu izložbu i sajam stoke koja će biti održana 16. i 17. septembra.

 

Prvog dana, po tradiciji, u prostorijama Opštinske uprave počeće ocjenjivanje skorup-kajmaka iz vlastite proizvodnje domaćica iz Rogatice, ali i okolnih lokalnih zajednica.

Istog dana u sali Skupštine opštine eminentni poljoprivredni i veterinarski stručnjaci iz Srpske i Srbije održaće seriju aktuelnih predavanja iz oblasti agrara.

Narednog dana, u nedjelju, na izložbenom prostoru “Lužnica” biće održana izložba i ocjenjivanje goveda, ovaca, koza i konja, krompira i ostalih poljoprivrednih proizvoda.

– Iz bogatog fonda nagrada koji je obezbijedila Opštinska uprava u Rogatici, kao organizator i pokrovitelj, pod geslom “Ukusi prirode na sajmu” biće nagrađeni i proizvodi od mlijeka, voća, povrća, domaće kuhinje, kućne radinosti i rukotvorine ovog kraja kao i pčelarski proizvodi – rekao je predsjednik Organizacionog odbora izložbe i sajma, načelnik opštine Milorad Jagodić.

 

 

izvor:Glas Srpske