Poziv na učešće u državnom Calisthenics & Streetworkout takmičenju 23. jula u Banjaluci

14.07.2023. - Najave

Calisthenics & Streetworkout zajednica Banjaluka poziva sve zainteresovane osobe koje treniraju „na šipkama“ da se prijave za učešće u državnom takmičenju u „Strength“ i „Power“ kategorijama koje će se održati 23. jula u periodu od 15:00 do 21:00 časova u parku Mladena Stojanovića u Banjaluci.

Pravo na učešće u takmičenju imaju sve osobe sa navršenih minimalno 16 godina i mjestom prebivališta u Bosni i Hercegovini.

Pobjednici i vice-pobjednici takmičenja ostvariće pravo na učešće na predstojećem Svjetskom Calisthenics & Streetworkout šampionatu koje će se održati u od 22. do 26. avgusta u Latviji, kao predstavnici države iz koje dolaze.

Organizatori takmičenja su zvanični predstavnici Calisthenics & Streetworkout zajednice BiH za Svjetsku Calisthenics & Streetworkout Federaciju WSWCF.

Prijave se mogu izvršiti putem e-mail adrese [email protected] ili porukom na instagram profil https://www.instagram.com/kalistenika.fit/

Šta podrazumijeva “Strength” kategorija?

“Strength” kategorija podrazumijeva izvođenje više “bodyweight” vježbi jedne za drugom, npr. apsolutni zgib, propadanje, čučanj, sklek, apsolutni zgib. Pobjednik je onaj koji najbrže završi zadanu rutinu, sa pravilnom formom.

Šta podrazumijeva “Power” kategorija?

“Power” kategorija podrazumijeva izvođenje tri vježbe, apsolutni zgib, zgib sa dodatnim opterećenjem od 32kg i propadanje sa dodatnim opterećenjem od 48kg. Pobjednik je osoba koja zbirno uradi najveći broj ponavljanja (sabiru se ponavljanja sve tri vježbe), sa pravilnom formom.

Unutar navedenih disciplina postoji i podjela na težinske kategorije, do 80kg i preko 80kg, što će se utvrđivati kontrolnim mjerenjem uoči samog takmičenja. U slučaju prijave manje od 5 takmičara po kategoriji, svi učesnici takmičiće se u jednoj apsolutnoj kategoriji.

Pored navedenih revijalnih disciplina, učesnici će imati mogućnost da odmjere snage i u neformalnom dijelu takmičenja u disciplinama koje se sastoje od izvođenja pojedinačnih vježbi (apsolutni zgibovi, propadanja, zgibovi) koje će takođe biti u programu takmičenja.

Na koji način izvršiti prijavu?

Neophodno je nasloviti e-mail “Prijava na SW takmičenje” i dostaviti sljedeće podatke:

  • Ime i prezime
  • Godište
  • Adresa stanovanja
  • Težina
  • Kategorija za koju se takmičar prijavljuje

Svi učesnici imaju pravo da se prijave za obje revijalne kategorije, tj. da se takmiče i u “Strength” i u “Power” disciplinama.

Prijave su otvorene do 22. jula. tj. do dana pred takmičenje.

Kotizacija za prijavu iznosi 25 M po takmičaru.

Bijeljina.com