OTVORENA SCENA 2022 – repertoar od 3. do 5. avgusta

03.08.2022.

U sklopu ovogodišnjeg programa „Otvorena scena 2022“ bijeljinskoj publici će se predstaviti „Petropavlovski pojci“. Vokalno-instrumentalni sastav, koji okuplja ljude razlučite po zvanju, profesiji, starosti, a po „volji Božijoj“, izvodi duhovnu, starosrpsku i vizantijsku muziku.

Ova muzička porodica, koja za sebe kaže da su „Braća u Hristu“, koja svoj unutrašnji duhovni svijet izražava najljepšim tonovima i glasovima nastupiće na platou bijeljinskog Centru za kulturu 3. avgusta u 21 čas.

Tokom trajanja manifestacije „Otvorena scena 2022“ biće organizovan i „Bioskop na otvorenom“. Naime, CZK organizuje projekciju domaćeg filma “Hoću muža” na krovu Centra za kulturu sa ograničenim brojem mjesta na 100 i sa slobodnim ulazom za sve posjetioce. Početak projekcije filma je planiran u 21 čas, 4. avgusta 2022. godine.

Bijeljinski umjetnički salon okuplja različite stvaraoce iz oblasti likovne umjetnosti, dizajna i arhitekture. Publici će se i ove godine predstaviti autori različitih poetika i umjetničkih pristupa sa svojim novim radovima. Sama izložba doprinosi dijalogu između umjetnika, njihovih radova, publike i grada. Ona je otvoren prostor za nove ideje i prilika za nova predstavljanja. Ovogodišnji salon će biti otvoren 4. avgusta u 19.00č. i trajaće do 2. septembra. Ulaz je slobodan.

U okviru programa „Otvorena scena 2022“ koji organizuje Centar za kulturu „Semberija“ Bijeljina,  5.8.2022. biće izveden mjuzikl „Veselo devojačko veče“. Početak programa planiran je u 20 časova na bijeljinskom gradskom trguOvaj veseo i urnebesan mjuzikl dešava se u jednom karaoka klubu i vodi publiku na putovanje u živote drugarica iz djetinjstva koje proslavljaju djevojačko veče ćerke jedne od njih.

U drami punoj humora, kada se popije i otvori ženska duša, dolazi do zapleta, tuge i isprepletanih životnih priča o sreći, ljubavi, prijateljstvu, povjerenju, nezadovoljstvu. Svaka od ovih žena ima svoju priču, a svaku priču prate poznati jugoslovenski hitovi kao što su: „Ti si mi sve na svetu“, „Šta će mi život bez tebe dragi“, „Apsolutno tvoj“.

Bijeljina.com/Foto:Gradbijeljina