Novo izvođenje „Komedije ometene u razvoju“ Gradskog pozorišta „Semberija“

13.02.2023. - Najave

Komedija ometena u razvoju, po tekstu Milivoja   Mlađenovića i u režiji Dušana Tuzlančića, predstava je kojom je Gradsko pozorište “Semberija” iz Bijeljine 6. februara 2020. godine započelo svoj rad.

Ova komedija, koja osnovne dramaturške korijene vuče iz petotomnog romana Gargantua i Pantagruel, Fransoa Rablea, u prevodu Stanislava Vinavera, iako datira iz XVI vijeka, smjelom adaptacijom Milivoja Mlađenovića ima uvijek aktuelan i snažan kontakt sa publikom i gledana  je već treću sezonu.

Za glavnu ulogu, ratnika i zakletog neženje Panurgija, Ivan Petrović nagrađen je „Zoranovim brkom“ na festivalu“Dani Zorana Radmilovića” u Zaječaru 2020. godine

U predstavi igra kompletan ansambl Gradskog pozorišta, uz prisustvo i dvoje glumaca amatera: Igora Kajmakovića, diplomiranog pravnika, sekretara Gradskog pozorišta „Semberija“ i Ljilje Lukić, diplomirane ekonomistkinje, zaposlene u Fondaciji „Lara“.

Interesantno je da publika dijaloge baš njih dvoje uvijek očekuje sa nestrpljenjem.

“Na početku je publika uvijek iznenađena, a i mi osluškujemo da li će nam se neko pridružiti i „prigovarati“ sa nama zbog kašnjenja predstave. Zanimljiva je ta interakcija između nas i ostalih gledalaca. Rezervisali smo balkon za petak, pripremili britke opaske, a sigurni smo da će publika kao i uvijek da uživa I podrži nas”, kaže Ljilja.

“Tekst mijenjamo tako da smo uvijek aktuelni, prilagođavamo onom što je tih dana top tema, tako da je predstava uvijek drugačija, i zato nas mnogi gledaju više puta. Siguran sam da će sada biti onih koji su nas već gledali, ali sa iskustvom, očekuju neočekivano”, dodaje Igor.

Predstava se igra u petak, 17. februara sa početkom u 20,00 časova, a ovo izvođenje je pojačano gošćom, mladom beogradskom glumicom Jovanom Milovanović.

Bijeljina.com