Na konferenciji „Želim biti mama“ u Bijeljini stručnjaci klinike Medico-S

12.09.2022.

U organizaciji UG „Centar za mame“, ginekolozi klinike Medico-S učestvuje na konferenciji „Želim biti mama“ koja će biti održana u Bijeljini, u petak 16. oktobra u hotelu Drina sa početkom u 18.00 časova.

Kliniku Medico-S na koferenciji „Želim biti mama“ predstavljaju stručnjaci reproduktivne medicine dr. sci Dragan Ivanović i dr Danijela Madžar koji će govorili o načinima liječenja neplodnosti te metodama vantjelesne oplodnje. Oni će u saradnji sa svojim kolegama, ginekologom Darkom Markovićem iz Bijeljine te dr Bojanom Đurić Perušinović koje je i subspecijalista steriliteta iz Zvornika nastojati da odgovore na sva pitanja vezana za postojće načine dijagnostikovanja i liječenja neplodnosti savremenim metodama koje su dostupne i u Republici Srpskoj.

 

“Rado smo se odazvali pozivu “Centra za mame” da učestvujemo na jednoj ovakvoj konferenciji, posebno imajući u vidu činjenicu da je Bijeljina veliki grad iz kojeg nam dolazi mnogo pacijenata. Danas, neplodnost nije tabu tema, ali smo svjesni činjenice da pacijenti u potrazi ra rješenjem izgube mnogo vremena koje nam je dragocjeno u liječenju. Zato nastojimo da što je moguće više sarađujemo sa kolegama ginekolozima, ali i direktno sa pacijentima na terenu tako da ćemo ovoga puta osim učešća na konferenciji biti dostupni i za konsultacije sa svim zainteresovanim parovima”, saopštila je PR klinike Medico-S Danijela Filipović, pozivajući zainteresovane da učestvuju na konferenciji u što je većem broju.

Jedan od vodećih stručnjaka reproduktivne medicine dr sci. Dragan Ivanović, specijalista ginekologije i akušerstva ističe da se poslednjih decenija učestalost neplodnosti udvostručila, a posebno je porastao muški uzrok neplodnosti od 20% na više od 50%. „Prema SZO parovi do 35. godina starosti trebalo bi da se jave stručnjacima reproduktivne medicine nakon godinu dana bezuspješnih pokušaja ostvarivanja trudnoće. Za parove starije od 35 godina preporuka je da se jave već nakon 6 mjeseci. Odpravovremenog javljanja stručnjacima reproduktivne medicine umnogome zavisi uspjeh liječenja“, istakao je Ivanović.

On je naglasio da je vantjelesnaoplodnja je najuspješnija metoda liječenja neplodnosti i njom se danas liječi oko 80% svih uzroka steriliteta.

Velika Medico-S porodica sa više od 1 600 djece

Medico-S tim čine iskusni domaći, regionalni i evropski stručnjaci koji su na raspolaganju i pacijentima u Banja Luci. “Uveli smo više novih metoda i neprestano širimo IVF tim domaćim i regionalnim stručnjacima. Kroz zajedničke konzilijarne sastanke koje organizujemo na mjesečnom nivou u liječenju naših pacijenata učestvuju i kolege iz Beograda, Zagreba i Praga sa kojima zajednički donosimo odluke o liječenju medicinski izazovnijih pacijenata”, saopšteno je iz klinike Medico-S.

Konferenciju “Želim biti mama” podržale su komanije Veritas, Ohtal Pharma, Laboratorija Medicover…….

 

Bijeljina.com