“Majski pulmološki dani “u Bijeljini

23.05.2023. - Najave

Stručni skup “Majski pulmološki dani” biće održan u Bijeljini od sutra do subote, 27. maja, a riječ je o internacionalnom kongresu najvišeg ranga koji je dobio multidisciplinarni karakter jer se, osim odabranih tema iz pulmologije, predstavljaju i radovi iz srodnih oblasti.

Stručni skup se svake godine, još od 1992, održava pod okriljem Udruženja pulmologa/pneumoftiziologa Republike Srpske, a redovno je praćen izdavanjem časopisa, kao i internet prezentacijom registrovanog časopisa www.respiratio.info.

Savjet za zdravlje pri Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštitite Republike Srpske akreditovao je “Majske pulmološke dane”, kao internacionalni kongres najvišeg ranga, saopšteno je iz Udruženja pulmologa/pneumoftiziologa Srpske.

Osim ovog udruženja, skup organizuju i klinike Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske za plućne bolesti i intenzivne medicine za nehirurške grane i Medicinski fakultet Univerziteta u Banjaluci.

“Majski pulmološki dani” biće održani u Etno-selu “Stanišići”, a svečano otvaranje predviđeno je u petak, 26. maja, u 9.00 časova, nakon čega su predviđene izjave za medije.

 

izvor:Srna/FOTO:Pixabay