Kakav program nas očekuje za Pantelino?

28.07.2022.

Povodom obilježavanja slave Grada Bijeljina – Svetog Pantelejmona, 9. avgusta, gradonačelnik LJubiša Petrović s ponosom je istakao da se Bijeljina može pohvaliti bogatim programom, kojim će biti obilježena ovogodišnja proslava.

„Tradicionalno, Pantelinski dani su višednevna manifestacija sa obogaćenim sadržajem ove godine, a ono čime se posebno ponosimo jeste da, nakon skoro 15 godina, u naš Grad dolazi najveća muzička zvijezda regiona Zdravko Čolić. Imaćemo tu čast da zajedno sa našim sugrađanima 6. avgusta na gradskom stadionu uživamo u njegovim pjesmama, koje su obilježile odrastanje mnogih generacija“, istakao je Petrović i dodao da se na koncertu očekuje prisustvo desetina hiljada ljudi iz Semberije, okruženja i regiona.

On je ukazao da ovaj veliki muzički događaj donosi višestruku korist za Bijeljinu, prije svega u pogledu promocije Grada, pozitivnog uticaja na ugostiteljske i trgovačke objekte, a ujedno je i prilika da predstavimo ono najbolje što imamo.

„Radeći na svim turističkim potencijalima, moramo učiniti da Grad Bijeljina zauzme značajno mjesto na turističkoj mapi, ne samo u Republici Srpskoj, BiH, nego i u regionu“, kazao je Petrović.

Prema gradonačelnikovim riječima, Grad Bijeljina će otkupiti određeni broj karata za koncert, i po principu humanosti, podijeliti ga društveno osjetljivim kategorijama, kao i najboljim učenicima, koji su svojim zalaganjem pokazali najbolje rezultate.

„Osim koncerta Zdravka Čolića očekuju nas i nastupi lokalnih bendova, a od gostiju tu je i Pavlina Radovanović, djevojčica anđeoskog glasa sa našeg Kosova i Metohije, zatim Branka Zečević i Kosovski božuri, čiji glasovi će doprinijeti da dodatno produhove naše sugrađane“, najavio je prvi čovjek Bijeljine.

Jedna od novina ove godine jeste da će slavski kolač biti slomljen zajedno sa učenicima generacija i episkopom zvorničko-tuzlanskim Fotijem, čime će,kako je rekao Petrović, biti poslata drugačija poruka da mislimo na naše najmlađe i najbolje učenike.

Na Dan Svetog Pantelejmona, u popodnevnim časovima, gradskim ulicama proći će litija.

„Iskoristio bih priliku da pozovem što veći broj sugrađana da se pridruže litiji i da na taj način pošaljemo jednu od najljepših slika tokom Pantelinskih dana iz našeg grada“, poručio je gradonačelnik.

On je najavio da će naredne sedmice, po potpuno novom konceptu, biti upriličeno zvanično privođenje namjeni pješačke zone u ulici Patrijarha Pavla, koju će otvoriti djeca sa roditeljima.

„U sklopu uljepšavanja grada, u toku je i priprema dokumentacije za radove koji će podrazumijevati da se pješačka zona u ulici Miloša Crnjanskog pretvori u ulicu kišobrana i tako oplemeni taj dio grada, a građani su izabrali i idejno rješenje za Vodotoranj koje će biti predstavljeno u sklopu Pantelinskih dana“, pojasnio je Petrović, koji očekuje da će se Bijeljina pokazati kao najbolji domaćin.

Šef Kabineta gradonačelnika Mladen Arsenović naglasio je da će program obilježavanja gradske slave biti sadržajan i sveobuhvatan, te da će zadovoljiti različite ukuse publike.

On je, između ostalog, najavio i nastupe grupe Galija, Tijane Dapčević, Ivane Peters, Zorane Pavić, Maje Brukner i Jelene Đukić.

„U svim mjesnim zajednicama i mjestima za oglašavanje u Gradu biće istaknuti plakati sa programom obilježavanja. Detaljne informacije o mjestu i vremenu održavanja pojedinačnih događaja naći će se i na zvaničnoj stranici Grada“, precizirao je Arsenović.

Izvor:Gradbijljina