Festival romske kulture prvi put u Bijeljini

17.08.2022.
Festival romske kulture “BARO DROM” po prvi put  će se održati 25. i 26. avgusta u Bijeljini na platou Centra za kulturu Semberija, kako bi iz prve ruke  građani Bijeljine  doživjeli bogatstvo radosti i tuge koju Romi na ovom putu nose, a kojim su oplemenili kulture i umjetnosti svih zemalja u kojima žive.

“Trudili smo se da pažljivo biramo same učesnike, te smatram da ćemo opravdati očekivanja naših sugrađana. U toku dva dana festivala posjetioci će imati priliku da učestvuju u defileu učesnika festivala, nastupu SKUD „Semberija“, Dragana Ristića i KAL benda, operske dive Nataše Tasić Knežević, da učestvuju u radionici o romskoj literaturi i jeziku koju će voditi prof. dr. Hedina Tahirović -Sijerčić, kao i u književnoj večeri pisca Metija Kamberija“, izjavila je za portal Bijeljina.com  portparol festivala Jovana Barbu.
Ona dodaje da BARO DROM, u prevodu znači  „Dug put“ i da je ovaj  festival jedinstven na prostorima Zapadnog Balkana. Organizatori  su Centar za integrativnu  inkluziju „Otaharin“ i Udruženje žena Romkinja a pokrovitelj festivala je grad Bijeljina.
Bijeljina.com